Leses nå
Rolex stanser produksjonen

Rolex stanser produksjonen

COVID-19 får konsekvenser også for verdens største produsent av luksusklokker.

Allerede i går dukket det opp rykter om at CEO Jean-Frederic Dufour, hadde informert om at Rolex’ fabrikker skulle stanse produksjonen fra klokken 17. Informasjonen fremkom i et brev adressert de ansatte, som igår sirkulerte på fora og sosiale medier. Rolex har ennå ikke kommet med noen offisiell kunngjøring, men ryktene har nå blitt bekreftet av våre kilder.

I første omgang gjelder stengingen for 10 dager, frem til 27. mars. Beslutningen er tatt som en følge av korona-pandemien, for å bidra til redusert spredning og samtidig beskytte ansatte og deres familier. Etter hva vi forstår gjelder stengingen lokalene i Genève, Bienne og Cressier. Selv om Rolex også har andre lokaliteter, vil det si at nær sagt all nyproduksjon er stanset.

Rolex GMT-Master II (Foto: Rolex)

Etter å ha sett tiltakene som er iverksatt i Europa og verden forøvrig, kommer ikke dette som noen stor overraskelse. Dersom stengingen kun vedvarer i ti dager er det heller ikke sikkert at konsekvensene blir så voldsomt store for selskapet isolert sett. Med den usikre fremtiden rundt viruset og effektene er dette imidlertid enda litt i det blå.

Rolex har en merkevare og ikke minst likviditet som trolig tåler slike hendelser bedre enn de fleste, men vi frykter at konsekvensene av coronaviruset kan bli store for mange produsenter og butikker i tiden fremover.


ANNONSE