Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Rolex introduserer Yacht-Master 42

Rolex introduserer Yacht-Master 42

Ventetiden er over – her er årets store nyhet fra Rolex.

Som vanlig er det stor spenning knyttet til Rolex’ årlige nyslipp i Basel. På forhånd er det alltid mye spekulasjon, men håndfast informasjon er det som regel lite av. I år tok det hele en litt uvant vending, da Rolex Passion Report publiserte angivelig lekket info om årets nye modeller dagen før presseåpningen.

Nå er sløret offisielt løftet, og Yacht-Master 42 er for flere en overraskende realitet. Utseendemessig passer klokken godt inn i Yacht-Master-kolleksjonen, men skiller seg ut med en større kasse på 42 mm. Dermed sitter den størrelsesmessig midt mellom den eksisterende Yacht-Master 40 (40 mm), og den større og mer komplekse Yacht-Master II (44 mm).

Rolex Yacht-Master 42 ref. 226659. (Bilde: Rolex)

Yacht-Master 42 er på alle måter en moderne Rolex. Bezelet er utført i Cerachrom (teknisk keramik), og klokken leveres utelukkende i kombinasjonen hvitt gull på Rolex’ Oysterflex-gummirem. Urverket er det egenproduserte kaliber 3235, som representerer Rolex’ nyeste generasjon urverk. Det innebærer blant annet Parachrom balansefjær, Chronergy gang og en gangreserve på 70 timer.

Den nye Yacht-Master 42 er langt i fra undertegnedes smak, men samtidig gir den mye mening kommersielt. Det er (dessverre) lett å forstå interessen for en større og mer «bling» Rolex, enn f.eks. en standard Submariner.

  • Modell: Rolex Yacht-Master 42 – ref. 226659.
  • Det ytre: Kasse i hvitt gull – 42 mm diameter – Cerachrom bezel – safirglass – svart tallskive med Chromalight – vannresistent 100 meter – Oysterflex gummirem med Oysterlock-spenne med Glidelock-system.
  • Det indre: Rolex kaliber 3235, egenprodusert – selvopptrekkende – rundt 70 timers gangreserve – +2/-2 sekunder/dag presisjon – Chronergy gang.
  • Pris: Cirka 25.000 sveitsiske franc (ikke bekreftet).

Støtte Tidssonen.no?
Tidssonen tror ikke på betalingsmurer, men på frivillig støtte fra de som har glede av nettstedet. Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her.