Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Rimowa lanserer eksklusiv klokkeboks

Rimowa lanserer eksklusiv klokkeboks

Jørgen Erdahl

Upraktisk og svindyr – men råkul likevel.

Så lenge jeg kan huske har jeg hatt stor interesse og fascinasjon for luftfart og reising. Faktisk var mine utallige besøk på flyplasser verden rundt delaktig i den etter hvert gryende klokkeinteressen – hvor timer med venting ble slått i hjel med å titte i vinduene på de mange eksklusive klokkebutikkene.

Allerede som guttunge kan jeg huske at de aller kuleste globetrotterne var de med sølvgrå Rimowa-koffert i aluminium. Kofferter som var bulkete, slitte og pyntet med klistemerker fra alle verdenshjørner, som et bevis på eierens mange opplevde eventyr.

Rimowa Watch Case er produsert i matt aluminium (Bilde: Rimowa)

Og de ikoniske (og ærlig talt utdaterte, tunge og upraktiske) koffertene har gjort Rimowa til selve statussymbolet innen bagasje. Såpass at selskaper som Lufthansa og Thai Airways gir sine førsteklassepassasjerer toalettsaker i Rimowa-design og at selskapet i 2016 ble kjøpt opp av den velkjente LVMH-gruppen. Et av verdens største luksuskonglomerater med blant annet klokkemerker som Hublot, TAG Heuer, Zenith og Bvlgari i porteføljen.

Innsiden er kledd i mørk blå mikrofiber (Bilde: Rimowa)

Etter det selskapet hevder er en toårig utviklingsprosess kommer nå en «klokkekoffert» som fanger selskapets essens i både material og design.

Produsert i matt sølvfarget aluminium gir den mulighet for å ta med seg tre klokker av gangen, som kan hvile på hver sin pute – drapert med mørkeblå mikrofiber. Selve kassen produseres ved selskapets fasiliteter i Italia og er formet som en tube, hvor innmaten kan skyves ut på begge sider.

Rimowas logo preger putene (Bilde: Rimowa)

Med sine ytre mål på 26,7 x 11,2 x 8,5 og en vekt på 1,29 kg vil nok mange finne den, ironisk nok, upraktisk stor å ta med på reisen. Upraktisk er også prisen, som i kilovekt legger seg skyhøyt over de allerede kostbare koffertene fra samme sted. Oppgitt pris på nettsidene til Rimowa er nemlig 15.670 norske kroner. Og da er ikke skatter og avgifter medregnet. Med norsk merverdiavgift ser man da altså på en pris som bikker 20.000 kroner.

God plass til tre klokker. (Bilde: Rimowa)

Forhåndsbestillinger mottas fra 12. november og om du bestemmer deg for å slå til har du sikret deg en både upraktisk og svindyr klokkekoffert – som jeg likevel ikke kan unngå å synes er råkul!

Mer på rimowa.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!