Leses nå
En aften med Grand Seiko

En aften med Grand Seiko

Forrige uke inviterte Grand Seiko og Tidssonen til en aften med Grand Seiko på eksklusive The Thief i Oslo. Responsen på invitasjonen var mildt sagt enorm – allerede første dag måtte vi frem med ventelisten. Litt over 60 heldige (og raske) klokkeentusiaster, fikk muligheten til et spesielt innblikk i Grand Seikos verden.

Den norske Grand Seiko-distributøren Optura var tilstede med både klokker og mannskap, og det samme var Urmaker Christensen i Stortingsgaten. På utstilling var et noe konsentrert, men likevel representativt utvalg av det moderne Grand Seiko. Et av urene som kanskje fikk mest oppmerksomhet, var et vakkert eksemplar av Grand Seiko Spring Drive 8 Day Power Reserve (ref. SBGD201J) i platina. Klokken er langt på vei Grand Seikos flaggskipmodell, og den finisjeres ved Seikos Micro Artist Studio (samme sted som Credor Eichi, Minute Repeater, Sonnerie etc.). I tillegg hadde et knippe historiske modeller tatt turen fra Japan, inkludert den første Seiko Spring Drive.

Grand Seiko SBGD201J med håndfinisjert 8-dagers Spring Drive-urverk.

Grand Seikos japanske delegasjon bestod av Daiki Kurosaki, og Takuya Nishinaka. Førstnevnte sitter med markedsansvaret for vår region, mens sistnevnte er en av Grand Seikos mesterurmakere. Foran et interesserte publikum monterte Nishinaka Grand Seikos Spring Drive kaliber 9R. Stålkontroll er på ingen måte noen overdrivelse, for Nishinaka visste åpenbart hva han drev med. Ikke bare kan han vise til flere priser for sitt virke, men han har også ansvar for opplæring og kunnskapsformidling hos Grand Seiko.

Les også...


ANNONSE


Det er bare å takke Grand Seiko for muligheten til å arrangere dette eventet, og la oss krysse fingrene for at det blir flere muligheter.