Leses nå
Rado ser til fortiden med Golden Horse 1957 Limited Edition

Rado ser til fortiden med Golden Horse 1957 Limited Edition

Sjarmerende rød retro til en sympatisk pris.

Litt i det stille har Rado lansert en nytolkning av den første Golden Horse-modellen, som var en del av merkets debutkolleksjon i 1957. De seneste tiårene har Rado blitt mest kjent for stilsikre design og utstrakt bruk av teknisk keramikk, men Golden Horse tilhører en tidligere og helt annen æra. Årets nykommer er derfor et velkomment dypdykk i det historiske arkivet, som kan åpne det sveitsiske merket mer mot entusiastene.

Rado Golden Horse 1957 Limited Edition. (Foto: Rado)

Golden Horse 1957 Limited Edition har blitt skapt med en soleklar intensjon om å være tro mot originalen. I fasong og proporsjoner er kassen, viserne og urskiven bemerkelsesverdig like originalen fra 57 – men litt frihet har Rado tatt seg. Korriger meg om jeg tar feil, men personlig kjenner jeg ikke til at kombinasjonen av rødgradert «ombré» urskive med kasse i stål var tilgjengelig originalt. Valget er uansett forståelig, for resultatet føles autentisk og med et herlig hint av rock ‘n’ roll.

Buet safirglass sørger riktige vintage-vibber. (Foto: Rado)

For å være litt mer i tråd med samtiden, har også kassen fått en forsiktig økt diameter på 36,5 mm. Dette må likevel sies å være en forholdsvis beskjeden størrelse, som fort kan ha en litt polariserende effekt. For en del vil det være litt i minste laget for en herreklokke – andre vil garantert elske det. Samtidig åpner størrelsen for at klokken også kan fungere godt som på feminine håndledd.

En lekker rødgradert urskive og kompakte dimensjoner. (Foto: Rado)

Kassen huser et moderne selvopptrekkende urverk fra ETA med 80 timers gangreserve. Kaliber C07.611 er et søsken av Powermatic 80-verkene vi kjenner fra Certina og Tissot, og en nær slektning av ETA 2824-2. Det gis imidlertid ikke fri sikt til mekanikken, for klokken er utstyrt med et heldekkende skrudd baklokk. Lokket er dekorert med tre sjøhester og tre stjerner, og teksten «ONE OUT OF 1957» formidler svart på hvitt at dette er en limited edition i 1.957 eksemplarer.


ANNONSE


Mer informasjon om Rado Golden Horse 1957 Limited Edition er tilgjengelig på rado.com.

PS: Dette er for øvrig ikke første gang Rado børster støv av det opprinnelige Golden Horse-designet fra 1957. I 2007 ble Golden Horse Chronometer lansert som en feiring av modellens 50-årsjubileum.

Sjøhester og stjerner – to symboler med sterk tilknytning til Rado. (Foto: Rado)

Fakta og pris

Modell: Rado Golden Horse 1957 Limited Edition
Dimensjoner: 36,5 mm; 14,3 mm
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 5 bar (50 m)

Urverk: ETA C07.611 (basert på ETA 2824-2)
Type: Mekanisk selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder og dato
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 80 timer

Rem: Svart lærrem

Veiledende pris: 17.500
Tilgjengelighet: 1.957 eksemplarer, ute nå


ANNONSE