Leses nå
Pre-SIHH: Montblanc TimeWalker Urban Speed e-Strap

Pre-SIHH: Montblanc TimeWalker Urban Speed e-Strap

Tidligere denne uken omtalte vi årets nye Montblanc TimeWalker Urban Speed ChoreographTidssonens Facebook-side.

Det er neppe tilfeldig at uret har fått et moderne utseende med grå sandblåst urkasse og svart keramisk bezel, for parallelt med uret lanseres den nye Montblanc TimeWalker Urban Speed e-Strap – en «smartrem» som byr på funksjoner som først og fremst forbindes med det voksende markedet smartklokker.

Montblanc Urban Speed e-Strap

I forbrukerelektronikkens verden har smartklokkene for fullt begynt sin inntreden, men den tradisjonelle mekaniske urbransjen har foreløpig har vist noen særlig interesse for å kaste seg på bølgen. Uten spesielt lange tradisjoner for høyhorologi, men derimot et stort fokus på modernintet og samtidsdesign, er Montblanc sannsynligvis en av få produsenter som kan tillate seg å prøve noe radikalt nytt. Et slikt produkt vil du neppe se fra Patek Philippe med det aller første.

Montblanc TimeWalker Urban Speed e-Strap er et produkt som kan sies å møte smarklokkene på halvveien: Her åpnes muligheten for å kombinere visse funksjoner fra de digitale smartklokkene med tradisjonelle mekaniske ur.


ANNONSE


montblanc_urbanspeed_e-strap_2
Den nye Montblanc Time Walker Urban Speed Choreograph med e-Strap

Remmen har en konstruksjon inspirert av de populære NATO-remmene, hvor den digitale enheten med kabinett i rustfritt stål er plassert der man vanligvis finner spennen på ordinære klokkeremmer.

Funksjonsmessig byr den digitale enheten blant annet på varsler for innkommende kommunikasjon fra din mobiltelefon: forhåndsvisning av e-post, lesing av sms, oppdateringer fra sosiale medier og påminnelser om møter og avtaler.

I tillegg får man en såkalt «activity tracker» som fungerer som en monitor over brukerens fysiske aktivitet og sporing av brukerens daglige aktivitetsmål i form av skrittteller, oversikt over forbrente kalorier og reiseavstand. Paret med enhetens app spores fremgangen over uker og måneder, og enheten kan selv påminne brukeren om å holde seg aktiv gjennom dagen.

Montblanc Urban Speed e-Strap

Enheten kan også fjernstyre mobiltelefonen ved fotografering eller lytting til musikk, og «Finn meg»-funksjonen gjør det mulig å lokalisere enten uret eller mobiltelefonen innenfor en rekkevidde på 30 meter.

Les også...

Strømforbruket er relativt lavt, noe som i følge Montblanc esulterer til en ladesyklus på ca 5 dager, og Timewalker Urban Speed e-Strap er kompatibel med utvalgte Android-baserte enheter så vel som Apple iPhone 4S, 5, 5C, 5S, 6 og 6 Plus.

I likhet standardremmen som sitter på Montblanc TimeWalker Urban Speed Choreograph, er selve skinnremmen i Montblancs såkalte «Extreme Leather». Materialet hevdes å være svært slitesterkt og produseres ved Montblancs lærmakeri i Firenze. Den digitale enheten kan imidlertid plasseres på andre passende skinnremmer med maksbredde 22 mm.Montblanc TimeWalker Urban Speed e-Strap ventes i juni 2015, og vil selges samlet med 3 utvalgte nye urmodeller fra Montblanc. Den vil også være tilgjengelig separat med en tysk listepris på 350 euro inkl. tysk VAT men før norske avgifter.

Mer info finnes på Montblancs hjemmeside, www.montblanc.com.

Montblanc hos David-Andersen


ANNONSE