Leses nå
Pre-Baselworld: Tissot Le Locle Régulateur

Pre-Baselworld: Tissot Le Locle Régulateur

Klokker trenger ikke å koste titusener av kroner for å ha et flott ytre eller en interessant historie å fortelle. Den nye Tissot Le Locle Régulateur, som vises frem rett før Baselworld 2016, er et bra eksempel på nettopp det.

Modellen hører til Tissot sin populære Le Locle-familie av ur, som er oppkalt etter Tissot sin hjemby i de sveitsiske jurafjellene. Disse urene er blant merkets med klassiskinspirerte modeller, og lanseringen av et regulator-type ur er derfor et velkomment tillegg i kolleksjonen.
HD_Tissot_LeLocleRegulateur_trio

Regulatorer, som kjennetegnes ved å ha separate visninger av timer, minutter og sekunder – ofte med en stor sentralisert viser for minutter eller timer. I det 18. og 19. århundre var den et viktig verktøy i urmakerverkstedene som en referansetid for måling av presisjonen til lommeur. Naturlig nok var det den gang snakk om primært vegghengte varianter, fremfor regulatorer i armbåndsur-formatet.

Le Locle Régulateur er det visningen av minutter som står i sentrum, mens timer og sekunder er forvist til sine respektive underskiver. På urskiven finner vi også et datovindu, noe utradisjonellt plassert på  kl. 9. Hvilket urverk som sitter på innsiden av kassen oppgis ikke, men det dreier seg sannsynligvis om en selvtrekkende ETA-variant.

Urkassen har en diameter på 39,3 mm, og er tilgjengelig i stål, two-tone (PVD) eller rødt gull (PVD).


ANNONSE


Norsk pris er ennå ikke klar, med det er indikert en prisklasse fra 500 – 999 sveitsiske franc før avgifter.

Les også...

Mer informasjon om Tissot er tilgjengelig på tissotwatches.com.

[separator type=»thick»]


ANNONSE