Leses nå
Pim Koeslag kjøper Christiaan van der Klaauw

Pim Koeslag kjøper Christiaan van der Klaauw

  • Går fra rollene som mangeårig teknisk direktør for Frederique Constant og CEO for Ateliers deMonaco.
  • Kommer inn som en «hands-on» majoritetseier for nederlandske Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches.

De færreste utenfor klokkeindustrien drar nok kjensel på navnet Pim Koeslag. Kontrasten er derfor stor til arbeidet hans, som både er velkjent og hyllet av en rekke entusiaster.

Siden 2003 har den nederlandske 41-åringen jobbet for sveitsiske Frederique Constant, hvor han som teknisk direktør var hjernen bak hele 30 manufaktur-verk – inkludert en tourbillon, minute repeater og kronograf.

Fra venstre: Pim Koeslag, Maria Reintjes og Daniël Reintjes.

For en ukes tid siden slapp den overraskende nyheten om at Koeslag vender hjem til Nederland, som ny majoritetseier av den uavhengige klokkeprodusenten Christian van der Klaauw.

I følge merket er det de nåværende eierne, Daniël og Maria Reintjes, som selger seg ned. Reintjes-familien har eid og ledet det nederlandske merket siden 2009, da grunnlegger og urmaker Christiaan van der Klaauw pensjonerte seg. På dette tidspunktet hadde Reintjes allerede vært involvert i merket i nesten 10 år.

Etter planen vil Koeslag gå inn i rollen som teknisk direktør, mens Daniël og Maris Reintjes fortsetter som henholdsvis CEO/creative director og marketing director. I følge merket vil Christiaan van der Klaauw fortsette å fokusere på avanserte astronomiske komplikasjoner.


ANNONSE


CVDK Planetarium Eise Eisinga vant «Calendar and Astronomical Watch Prize» under GPHG 2021.

Til tross for at Frederique Constant stort sett opererer i en litt lavere prisklasse, er ikke Koeslag helt ukjent med urmakeri i toppklassen. I 2008 etablerte han haute horlogerie-merket Ateliers deMonaco sammen med Frederique Constant-grunnlegger Peter Stas.

Les også...

Når Koeslag nå forlater sin mangeårige sveitsiske arbeidsgiver, avtrer han også som CEO for det Frederique Constant-eide luksusmerket.


ANNONSE