Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Patek Philippe lanserer ref. 5235/50R Annual Calender Regulator

Patek Philippe lanserer ref. 5235/50R Annual Calender Regulator

Jon Henrik Haraldsen

Patek Philippes unike regulator med årskalender kommer i ny drakt.

Før Baselworld åpner for pressen førstkommende onsdag, benytter Patek Philippe anledningen til å lansere en ny referanse. Naturlig nok spares det litt på kruttet, og teknisk sett er det snakk om en variasjon på en allerede eksisterende modell (som nå ser ut til å være fjernet fra Pateks hjemmesider). Likevel kjenner jeg en viss begeistring for Pateks nykommer.

Ref. 5235/50R er nemlig en ny variant av den i mitt hode undervurderte ref. 5235G, som ble lansert i 2011. Designet er inspirert av klassiske regulator-klokker, men byr i tillegg på årskalender («annual calendar») med visning av måned, dag og dato. Resultatet er en særdeles moderne Patek, med et utseendet ulikt alt annet på markedet.

Nye ref. 5235/50R. (Bilde: Patek Philippe)

Såvidt jeg kan forstå er det også i utseendet som skiller årets nyhet fra forgjengeren. Kassen er utført i rødt gull, mens tallskiven beskrives som to-tonet grå og svart. I likhet med den eksisterende utgaven i hvitt gull, har skiven en vertikalt børstet finisj.

Også innsiden er den samme, i form av Patek Philippes kaliber 31-260 REG QA. Ikke bare er urverket eksepsjonelt flott å se på, men det har også en rekke moderne karakteristikker. Her har Patek Philippe inkludert deres «Pulsomax» gang, med «Spiromax» balansefjær i «Silinvar» (silisium) – rett fra «Patek Philippe Advanced Research»-avdelingen.

Det blir spennende om å se om den nye utførelsen vil gjøre at flere får opp øynene for ref. 5235. Egentlig er det utenfor min fatteevne at ikke denne referansen får mer oppmerksomhet, men det er i alle fall betryggende å se at Patek Philippe ikke gir opp modellen med det første.

  • Modell: Patek Philippe ref. 5235/50R.
  • Det ytre: Kasse i rødt gull – 40,5 mm diameter, 10 mm tykkelse – safirglass foran og bak – to-tonet grå og svart tallskive – vannresistent 30 meter – svart alligatorrem.
  • Det indre: Patek Philippe kaliber 31-260 REG QA, egenprodusert – selvopptrekkende – 48 timers gangreserve – 23.040 vph – timer, minutter og sekunder. Årskalender med dag, dato og måned.
  • Pris: 51.830 USD.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!