Leses nå
Patek Philippe lanserer Nautilus Ref. 5811/1G

Patek Philippe lanserer Nautilus Ref. 5811/1G

  • Etterfølgeren til den ekstremt populære Nautilus Ref. 5711.
  • Klokken kommer i hvitt gull med blå sunburst tallskive.
  • Veiledende pris forventes å bli i overkant av 700.000 kroner.

Etter at Patek Philippe varslet om at 2021 ble siste produksjonsår for den ettertraktede Nautilus Ref. 5711, har fans (og invistorer) ventet på en etterfølger. Til manges overraskelse ble ingen ny Nautilus avduket under vårens Watches & Wonders, men nå har dagen kommet.

Møt nye Nautilus Ref. 5811

Patek Philippe Nautilus Ref. 5811/1G-001

Nautilus Ref. 5811/1G leveres med en kasse av hvitt gull, og har vokst fra 40 til 41 mm i diameter. Tykkelsen er 8,2 mm, og dermed en anelse tynnere enn forgjengeren. Verdt å notere seg er også at kassen nå er laget av to deler, slik som originalen fra 1976.

Tallskiven er Natilus-familien tro, og har en blå gradert sunburst som blir mørkere ut mot kanten. Kassen består av to deler, og vannresistensen er fortsatt på 120 meter.

Lenken følger et velkjent design, men spennen har fått en velkommen oppgradering. Et nytt lås-system sørger for at lenken enkelt kan justeres ut med 2 eller 4 mm for bedre komfort. En slik mikrojustering har tidligere glimret med sitt fravær på Nautilus-modellene.

Uendret mekanikk

Kaliber 26-330 S C.

Urverket er Patek Philippes egenproduserte kaliber 26-330 S C, som er synlig gjennom glasset i baklokket. Samme urverk ble rullet ut i den nå utgåtte Ref. 5711 fra våren 2019.

Kaliber 26-330 S C representerer en evolusjon på det mer kjente og velbrukte kaliber 324, men har blant annet fått en mer driftsikker opptrekksmekanisme, samt sekund-stopp når kronen trekkes ut.

Ønsker lite oppmerksomhet

Tilgangen på den nye modellen sier Patek Philippe ingenting om, og i den offisielle pressemeldingen ble lanseringen nærmest gjemt bort i en fotnote blant øvrige lanseringer.

Det er med andre ord liten grunn til å tro at tilgjengeligheten på nye Nautilus vil være noe bedre enn for modellen den erstatter. For de fleste vil nok også prisen være en hindring i seg selv. Veiledende norsk pris er ikke bekreftet, men forventes å bli i overkant av 700.000 kroner.

Gamle Nautilus Ref. 5711 i rustfritt stål.

Mange klokkeinteresserte har nok ventet på en ny versjon i rustfritt stål, men det ene utelukker ikke nødvendigvis det andre. Med den nye Nautilus Ref. 5811/1G er plattformen for en ny generasjon Nautilus etablert, og det vil overraske stort om ikke Patek Philippe vil slippe flere varianter i ulike materialer og farger i årene som kommer.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!