Leses nå
Patek Philippe lanserer Minute Repeater Alarm ref. 1938P

Patek Philippe lanserer Minute Repeater Alarm ref. 1938P

Patek Philippe markerer 85-årsdagen til Philippe Stern med en eksklusiv spesialmodell.

Da Thierry Stern ble utnevnt som toppsjef for Patek Philippe i 2009, var det faren Philippe Stern som ledet det familieeide foretaket. Som en hyllest til senior på 85-årsdagen, har Thierry Stern tatt initiativet til å lage en Patek Philippe helt utenom det vanlige.

Det er verdt å nevne at lanseringen ikke kommer helt ut av det blå. Modellen skulle egentlig presenteres som en del av veldedighetsauksjonen Only Watch 2023, som ble utsatt etter beskyldninger om lite transparens rundt bruken av de innsamlede midlene.

Minute repeater og alarm

Minute Repeater Alarm ref. 1938P skal bare lages i 30 eksemplarer, som etter det Tidssonen kjenner til allerede er utsolgt.

Patek Philippe Minute Repeater Alarm ref. 1938P-001.

Med en eksportpris rundt 11 millioner kroner (890.000 CHF) er det grunn til å tro at klokkene ender opp hos noen av merkets beste (og mest bemidlede) kunder.

Teknisk byr klokken på en uvanlig kombinasjon av minute repeater og alarm, hvor sistnevnte egentlig kan beskrives som en «repeater-alarm». For når alarmen går av til innstilt tid, er det gjeldende tidspunkt som spilles ut av de to hammerne og gongene.


ANNONSE


Knappen på kronen lar brukeren velge mellom minute repeater og alarm, og valg funksjon fremkommer også visuelt på den klokkeformede indikatoren kl. 3 på tallskiven. Selve alarmen stilles med kronen midtre posisjon, og i 15 minutters intervaller.

Nytt gammelt urverk

Urverket er det nye kaliber R AL 27 PS, som i følge Patek Philippe er begrenset til spesialmodellen og aldri skal benyttes i andre klokker.

Samtidig er det ingen hemmelighet at urverket slekter på det velkjente kaliber R27, som opprinnelig ble introdusert i 1989, og som fortsatt brukes i noen av merkets mest kompliserte klokker.

Les også...

Finishen på urverket er i tråd med hva som kan forventes fra det prestisjetunge merket, men er også ytterligere forfinet med forgylt skråpolering og Philippe Sterns egen signatur i emalje på mikroroteren.

«Til min far»

Kassen har en klassisk «offisers-stil» med hengslet baklokk, og er utført i helpolert platina. Med en diameter på 41 mm og 14,2 mm tykkelse er det snakk om forholdsvis kompakte dimensjoner for en såpass komplisert klokke. Innsiden av baklokket er inngravert med «À mon père, 85 ans de passion horlogère» – eller «Til min far, 85 år med lidenskap for urmakeri» for de av oss som ikke er så stødige i fransk.

En enda mer åpenbar referanse til Philippe Stern er imidlertid å se på tallskiven. På en bakgrunn av svart emalje dominerer et mikromaleri av den tidligere toppsjefen på venstre del av skiven.

For de fleste kan det kanskje virke som et litt underlig designvalg, men for de som snart får en Minute Repeater Alarm ref. 1938P i boksen er det trolig bare å anse som krydder i samlingen.


ANNONSE