Leses nå
Patek Philippe kutter forhandlernettet med 30 prosent

Patek Philippe kutter forhandlernettet med 30 prosent

Patek Philippe gjør som flere av industriens tungvektere og reduserer antall utsalgssteder.

Den siste tiden har merker som Omega og Breitling vakt oppsikt med sine forsvinningsnumre hos flere norske urmakerforretninger. Fenomenet er ikke særnorsk, men kan knyttes opp mot en større trend i klokkeindustrien.

De seneste årene har nemlig flere veletablerte merker gjort store kutt i sine forhandlernett, og har samtidig satset tungt på eget nettsalg og egne merkebutikker (såkalte «boutiques»). Stockholm har fått det, København har fått det – og det er bare et tidsspørsmål før logoen til et klokkemerke dukker opp over døren på eget lokale i Oslo.

Neste ut – Patek Philippe

I lang tid har ryktene gått om at også Patek Philippe vil gjøre større forandringer i sitt internasjonale forhandlernett. Nå tar det sveitsiske merket bladet fra munnen, og redegjør for situasjonen til det britiske bransjenettstedet Watchpro:

– Vi bekrefter at Patek Philippe SA for øyeblikket arbeider med å omstrukturere selskapets globale distribusjonsnettverk, som vil resultere i en reduksjon på rundt 30 prosent (av dagens forhandlere, red.anm.).

I følge artikkelen til Watchpro er det ikke kjent hvilke autoriserte forhandlere som vil miste muligheten til å fortsatt selge en av verdens mest prestisjetunge merkevarer.


ANNONSE


Les også...

Uvisst for Skandinavia

Om skandinaviske forhandlere vil berøres er ennå ikke offentlig kjent, men er helt ikke usannsynlig. Her hjemme selges merket kun av Urmaker Bjerke i Karl Johans gate, men i våre naboland er situasjonen en annen.

Bo Berggren Urhandel i Biblioteksgatan. Foto: Holger.Ellgaard / CC BY-SA 4.0

I København tilbys Patek Philippe både av Hvelplund og Ole Mathiesen, mens Bo Berggren Urhandel og Rob. Engström selger merket i Stockholm. To forhandlere som bare er et steinkast unna hverandre, har ved tidligere anledninger vist seg å være én for mye. Tiden vil vise om historien gjentar seg selv.