Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Panerai oppdaterer Luminor Logo og Base Logo 44 mm

Panerai oppdaterer Luminor Logo og Base Logo 44 mm

Flere små endringer på de to innstegsmodellene.

Som vanlig når pressemeldingene fra Panerai treffer innboksen er markedsføringsjippoet høyt og den faktiske essensen i nylanseringene godt skjult. Det var også tilfellet da informasjonen om de nye utgavene av Luminor Logo 44MM (PAM 1084) og Luminor Base Logo 44MM (PAM 1086) kom oss i hende, med det som visuelt og teknisk ser ut som nært ubetydelige endringer. Om vi dykker litt i materien finner vi likevel at summen av flere små endringer kanskje gjør de til hakket vassere kandidater enn sine forgjengere – for de som ønsker å stifte bekjentskap med merket.

Panerai Luminor Logo PAM 1084 og Panerai Luminor Base Logo PAM 1086 (Bilde: Panerai)

Om vi skal dra de store linjene først er dette fortsatt kjernemodeller som fanger mye av essensen til det italienske merket, paret med en relativt hyggelig pris. Kassematerialet og størrelsen på 44 x 13,05 millimeter er uendret – og det samme gjelder for det egenprodusert P.6000-urverket på innsiden. Modellene beholder også sitt nære slektskap og skilles kun av at PAM 1084 har en (liten) sekundviseren.

Om vi snur oppmerksomheten til endringene er de visuelt ganske marginale, men trolig er hensikten å strømlinjeforme kolleksjonen litt. Panerai-teksten flyttes opp under Luminor, mens den karakteristiske «OP»-logoen nå får stå alene på nedre del av skiven. Samtidig byttes de sorte viserne med rhodium-belagte varianter, som erfaringsmessig gir bedre lesbarhet.

En annen endring som er vanskelig å se på bilder er bruken av det Panerai omtaler som «hollowed dial». Dette kan best forklares som en mellomting mellom den tidligere printede varianten (som var på de utgående PAM 776 og 773) og selskapets velkjente «sandwich»-skive. Sistnevnte lages ved hjelp av to plater (tidligere tre) hvor den nederste er påført selvlysende materiale, mens den øverste har utskjærte tall/markeringer.

På en «hollowed» dial er fortsatt tallene frest ut, men fylles så med selvlysende materiale (Super-LumiNova) og blir dermed liggende tilnærmet plant med skiven for øvrig.

Lukket baklokk og vannresistens til 100 meter på begge modellene (Bilde: Panerai)

De to siste endringene knytter seg til klokkenes festeanordning rundt håndleddet. Først og fremst har man gått over til en variant av baretten som skrues inn, fremfor den klassiske fjærbaserte. I tillegg har man tatt på spanderbuksene og inkluderer nå en sort gummirem i tillegg til skinnremmen. Det er gledelig dersom den kommuniserte prisen beholdes – for den ligger 100 euro lavere enn tidligere på begge modellene.

Førsteinntrykk

Italienerne fra Firenze har hatt en røff høstsesong i sosiale medier. Ikke nok med at den offisielle Instagram-kontoen har en haug med bilder av falske Panerai-klokker liggende, men også CEO Jean-Marc Pontroué (eller den som styrer kontoen hans) har lagt seg til vane å følge og like kontoer som utelukkende publiserer slikt materiale. Selv med et hundretalls tilbakemeldinger fra paneristi verden rundt virker ikke selskapet å bry seg nevneverdig – og da virker den kommuniserte viktigheten av community-et ikke fullt så troverdig lengre. Når det i tillegg kommer flere overbevisende artikler om at selskapet ofte er vel kreative i egen markedsføring er det egentlig rart at selskapet ikke har fått enda mer pepper enn de allerede har.

PAM 1086 (Bilde: Panerai)

Men – om vi retter fokuset tilbake til nylanseringene er dette oppgraderinger av de to basemodellene som nesten kunne passert ubemerket. Endringene er så små at endringene på nye Submariner fra Rolex virker monumentale (de har tross alt et nytt og bedre urverk). Men det er forsåvidt greit nok, bare ikke selg det inn som tekniske nyvinninger eller annet fjas. For summen av de mange små (først og fremst) visuelle endringene spisser innstegsmodellene mer enn før – og bedrer med det inntrykket av kolleksjonens billigste brødre.

Fakta og pris

Panerai Luminor Logo – 44 mm / Base Logo 44 mm
PAM1084 / PAM1086

Diameter: 44 millimeter
Tykkelse: 13,05 millimeter
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Svart
Glass: Safirglass
Vannresistens: 100 meter
Rem: «Ponte Vecchio» sort skinnrem / lysebrun skinnrem, ekstra gummirem

Urverk: Panerai P.6000
Type: Mekanisk, manuelt opptrekkbart
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder (kun PAM1084)
Frekvens: 21.600 vph
Gangreserve: 3 dager

Veiledende pris: 4.900 euro / 5.400 euro

Mer informasjon er tilgjengelig på panerai.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!