Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Panerai Luminor Marina 44mm – PAM01313

Panerai Luminor Marina 44mm – PAM01313

Jørgen Erdahl

Vekten går opp og prisen ned når Panerai bytter ut Fibratech med stål.

For sesongen 2020 er det Luminor Marina som står i hovedfokus hos italienske Panerai. Det har allerede resultert i en bråte nye modeller lansert under den digitale Watches & Wonders i slutten av april. Mest oppstyr skapte nok variantene som tok bruken av selvlysende materiale til nye høyder, men blant nyhetene var også den blåskivede Luminor Marina PAM01663. En modell som gjorde bruk av selskapets nye og egenutviklede Fibratech™ i urkassen og Sportech™ i remmen.

Modellen som nå lanseres må med rette kunne omtales som en billigere bror til nettopp PAM01663. Borte er imidlertid moderne komposittmaterialer og PAM01313 går heller for rustfritt stål og skinnrem. Ellers er klokkene slående like.

Nye Panerai Luminor Marina PAM01313 (Bilde: Panerai)

Bruken av konvensjonelt stål gjør at nylanseringen blir litt tyngre (Fibratech™ er oppgitt å være 60% lettere enn stål), men samtidig havner den under halv pris av sitt kostbare søsken. Det er nok garantert velkomment for mange. Det viser samtidig litt av Panerais ekstreme påslag når egenutviklede komposittmaterialer benyttes, og som de har høstet litt (velfortjent) kritikk for.

Størrelsen på 44 mm er lik og også signaturtrekk som kronebeskytteren og sandwich-skiven er på plass. Modellen har datovindu klokken tre og små sekunder i en egen underskive klokken ni.

Tydelig solstrålemønster av blått og sort på PAM01313 (Bilde: Panerai)

Panerai gjør en poeng av at det benyttes «high performance Super-Luminova» som lyser grønt. Det er nok med overlegg, for fokuset med Luminor Marina virker å være tilbake til røttene i større grad enn vi har sett på en stund.

Også på innsiden av det lukkede baklokket er klokkene like. Det vil si Panerais eget P.9010, som trekkes automatisk og leverer 3 dagers gangreserve med sitt doble fjærhus.

Førsteinntrykk

Same same, but different er en tanke som ofte dukker opp når pressemeldingene fra Panerai treffer innboksen. Merket selv omtaler nemlig enhver nyhet som en aldri så liten revolusjon – mens fortvilte klokkejournalister forsøker å tolke hva som egentlig er nytt denne gang. Ofte begrenser de faktiske forskjellene seg til ørsmå endringer av en farge eller detalj, men med et meget kresent entusiastmiljø kan slikt vise seg viktig.

Velkjent kasseprofil fra Panerai (Bilde: Panerai)

Også denne utgaven virket umiddelbart ganske kjent for oss i redaksjonen, men vi oppdaget raskt endringen av kassemateriale fra lanseringen i april. Det gjør PAM01313 til et velkomment tilskudd, for selv om det finnes blå skiver i kolleksjonen fra før er det forsvinnende få uten beige detaljer på skive/visere.

Jeg finner resultatet tiltalende og langt mer fornuftig priset enn Fibratech-utgaven. Den blå skiven kler de hvite kontrastene godt, selv om hardbarkede entusiaster vil mene at denne pynter seg for langt bort fra det erketypiske og militære Panerai. Men, ikke alle klokkene i kolleksjonen kan være 47 mm store med sort skive og manuelt urverk uten dato – tross alt.

Fakta og pris

Modell: Panerai Luminor Marina 44 mm – PAM01313
Dimensjoner: 44 x 15,65 mm
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 300 m (30 bar)

Urverk: Panerai P.9010
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder; dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 3 dager (72 timer)

Rem: Blå rem av alligator og blå gummirem. Spenne i stål.

Veiledende pris: 7.700 euro

Mer informasjon er tilgjengelig på panerai.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!