Leses nå
Panerai lanserer Submersible S Brabus Verde Militare Edition

Panerai lanserer Submersible S Brabus Verde Militare Edition

  • Ny spesialmodell inspirert av båtene i Brabus Marine Shadow-serien.
  • Carbotech, militære fargetoner og skjelettert design.
  • Totalt 200 eksemplarer med en veiledende pris på 52.000 EUR.

Samarbeid på tvers av bransjer har blitt et vanlig skue innen produksjon av luksusprodukter de seneste årene, og klokker er definitiv intet unntak. Blant de seneste unnfangelsene er fjorårets avtale mellom italienske Panerai og tyske Brabus, som er kjent for både sine bilmodifikasjoner og båter. Det har allerede gitt oss et par tidligere spesialmodeller (Blue Shadow og Black Ops) og nå kommer enda en ekstrem spesialutgave av dykkermodellen Submersible.

Submersible S BRABUS Verde Militare Edition

Klokken, som lyder navnet Submersible S BRABUS Verde Militare Edition (PAM01283), henter sin inspirasjon fra det tyske selskapets nyeste Marine Shadow-serie av luksusbåter, hvor «stealth»-utseendet og de grønne fargetonene er på ingredienslisten.

Lanseringen kommer i en voksen kasse på 47 millimeter, som er produsert av Panerais patenterte Carbotech. En komposittblanding som ble lansert tilbake i 2015 og som består av svært tynne karbonfiber som presses sammen og bindes ved hjelp av et spesielt utviklet polymer.

Brabus Shadow 500 Cabin Black Ops Limited Edition ble hedret med en spesialmodell i fjor.

Resultatet er den velkjente gråsorte urkassen, som kan skilte med både svært lav vekt og god motstandsdyktighet mot ytre påkjenninger som korrosjon og støt. Likt svært mange tidligere lanseringer i Carbotech er både kasse og bezel produsert i materialet, mens baklokket er DLC-belagt titan.


ANNONSE


De duse grønne fargetonene hinter definitiv om det militære uttrykket som merkene forsøker å skape med spesialmodellen. Fargen benyttes både på det selvlysende materialet på visere og timemarkører, den tynne indre bezelringen, dag/natt-indikatoren, gangreserveindikatoren på baksiden og på den gummibelagte kronen.

Brabus-logoen på sin side finner vi også hyppig benyttet, som på skivesiden av uverket, på baklokket og på den karakteristiske kronebeskytteren.

På innsiden av kassen finner vi Caliber P.4001/S, som er en skjelettert videreutvikling av mer velkjente P.4000. Det byr blant annet på mikrorotor, GMT-funksjonalitet, nullstilling av sekundviseren ved tidsetting, 3 dagers gangreserve og den spesielle patenten med «polarisert datovisning», hvor kun dagens dato og ikke resten av datohjulet er synlig på tross av det skjeletterte designet.

Brabus-logoen finner man flere steder på klokken.

Som seg hør og bør i en Submersible, er denne godkjent for vanndybder på opptil 300 meter. Spesialmodellen leveres med to ulike remmer, henholdsvis en kombinert gummi og kalveskinnsrem i sort og en gummirem i militærgrønn farge.

Kun 200 eksemplarer vil bli produsert og den røffe klokken følges opp av en tilsvarende røff pris på 52.000 EUR, eller rundt regnet 560.000 kroner etter dagens kurs.


ANNONSE