Leses nå
Panerai lanserer nye modeller i samarbeid med Luna Rossa

Panerai lanserer nye modeller i samarbeid med Luna Rossa

Panerai vier alt fokus til seilsportens elitedivisjon.

Se også Tidssonens video fra første dag på Watches and Wonders 2024, hvor Panerai er blant temaene.

De seneste årene har Panerai tonet ned det historiske og militære, til fordel for det mer moderne og sporty. Endringene har ikke falt i god jord hos norske Paneristi, men har sannsynligvis bragt merket foran et nytt og kjøpesterkt publikum.

I 2019 ble Panerai offisiell sponsor for det italienske seilteamet Luna Rossa Prada Pirelli. Laget skal delta i sommerens Louis Vuitton Cup i Barcelona, som forhåpentligvis skal lede frem til den prestisjetunge America’s Cup.

Panerai er ikke det eneste klokkemerket med tilknytning til seilsportens mest prestisjetunge konkurranse. Både Omega og Tudor presenterte i fjor klokker for henholdsvis Emirates Team New Zealand og Alinghi Red Bull Racing.


ANNONSE


Derfor er det ingen overraskelse at Panerai nå presenterer klokker i samarbeid med Luna Rossa. Men samtidig kan man trygt si at omfanget er svært uventet.

En begivenhet

Å kjøpe en ny klokke føles ofte som en begivenhet – men ikke akkurat slik Panerai legger opp til. Kjøper du en av de 20 eksemplarene av Submersible Tourbillon GMT Luna Rossa Experience Edition PAM01405, blir du invitert til en eksklusiv seilopplevelse i Barcelona, under finalene til årets America’s Cup 2024.

La oss heller ikke glemme at du får en heftig klokke, som kort og godt er blant de mest kompliserte Panerai har å by på. PAM01405 har en 45 mm kasse av PEEK-kompositt, som huser merkets manuelle kaliber P.2015/T. Urverket har en spesiell 30-sekunders tourbillon, som roterer vinkelrett i forhold til balansen.

Ikke overraskende er slik moro noe som koster, og veiledende pris er satt til 175.800 USD.

Nytt materiale

Submersible QuantaQuattro Luna Rossa Ti-Ceramitech PAM01466 og PAM01543 introduserer et nytt materiale i Panerais rekker.

Tospannet deler en 44 mm Submersible-kasse av «Ti-Ceramitech», som kort forklart består av titan med en keramisert overflate. Den mørkeblå er et resultat av såkalt «Electrolytic Plasma Oxidation». Sammenlignet med en tilsvarende kasse av stål, hevder Panerai at vekten er redusert med 44 prosent.

På innsiden sitter Panerais selvtrekkende kaliber P.300, som har en gangreserve på 3 dager. Veiledende pris er identisk for de to referansene, og er satt til 16.900 euro.

Titan og reisetid

Submersible GMT Luna Rossa Titanio (PAM01507) er ikke akkurat noen «Pepsi», men fargepaletten er ikke langt unna den populære GMT-modellen til Rolex. Panerai har utstyrt klokken med en 42 mm kasse av titan, kombinert med matt blå keramisk bezel og matchende tallskive.

Urverket er Panerais kaliber P.900/GMT24H, som i likhet med de øvrige verkene i P.900-familien har en gangreserve på 3 dager. Veiledende pris er satt til 12.500 euro, som med dagens kurs tilsvarer rundt 146.000 kroner.

Bare på nett

Sist og også minst er Submersible Luna Rossa (PAM01565), som har æren av å være en såkalt «e-commerce exclusive». Det betyr på godt norsk at klokken bare selges gjennom Panerais egen nettbutikk, og er begrenset til 300 eksemplarer.

Bak den blå tallskiven med solstråle-finish tikker Panerais kaliber P.900, som har en gangserve på rundt 120 timer. Veiledende pris er satt til 11.500 euro.

Se også Tidssonens video fra første dag på Watches and Wonders 2024, hvor Panerai er blant temaene.


ANNONSE