Leses nå
Panerai lanserer en ny trio av Luminor Due

Panerai lanserer en ny trio av Luminor Due

Militær inspirasjon må vike for sobre pastellfarger i 38 mm format.

Under årets Watches and Wonders klinket Panerai til med en rekke nyheter i Radiomir-kolleksjonen. Nå retter imidlertid det sveitsiske merket med italienske aner fokus på Luminor Due – kolleksjonen som rommer Panerais minste klokker.

Pastellfarget trio

Luminor Due 38mm ble presentert for første gang i 2018, men kommer nå i tre friske varianter – PAM01309 i lys pastellblå, PAM01311 i pastellgrønn og PAM01319 i rosa pastell.

På de offisielle bildene fremstår tallskiven som mørkere på nedre del, og i følge Panerai er dette også tilfellet i virkeligheten.

Med unntak av fargepaletten deler trioen alle øvrige spesifikasjoner. Kassen har en diameter på 38 mm, som faktisk er det minste i hele katalogen til Panerai. Tallskivene har en klassiske sandwich-konstruksjon, og er fylt med hvit Super-LumiNova som lyser opp i grønt.

Alle de tre modellene kommer med lenke.

Den historiske arven som militær dykkerklokke, den karakteristiske kronebeskytteren, samt en robust lenke, kan fort gi forventninger om verktøyklokke-aktige egenskaper. Likevel er Luminor Due 38mm «bare» vannresistent til 50 meter. Riktignok er den forbedret fra førsteutgavens 30 meter, men det fremstår fortsatt som litt pinglete for en Panerai.


ANNONSE


Boutique-eksklusiv

Urverket er det selvtrekkende P.900, som ifølge nokså pålitelige kilder bare er en rebranding av det mer kjente kaliber OP XXXIV. Helt enkelt å verifisere er det ikke, da Panerai har gitt modellen heldekkende baklokk.

Les også...

Produksjonen av urverket skjer hos Richemonts sentrale manufaktur, ValFleurier, og designet deler flere likheter med Baume & Merciers kritikerroste Baumatic-verk. Panerai oppgir en gangreserve på 3 dager, og en frekvens på 28.800 halvsvingninger per time.

Luminor Due 38mm med pastellgrønn tallskive.

Trioen av Luminor Due vil være begrenset til en årlig produksjon på 500 eksemplarer per farge, og modellene vil bare være tilgjengelige ved Panerais egne butikker. Veiledende pris er satt til 8.000 euro, som med dagens kurs er omkring 93.000 kroner.