Leses nå
Flere nyheter fra Patek Philippe

Flere nyheter fra Patek Philippe

To ultraelegante Calatrava og en helt ny evighetskalender blant høydepunktene.

Torsdag forrige uke ble den digitale utgaven av årets Watches & Wonders sparket i gang, med et ras av klokkelanseringer fra deltakende merker. Den kanskje mest prominent av de alle, Patek Philippe, slapp samtidig det mange vil kategorisere som årets grail-materiale da de dro frem fire nye Nautilus fra ermet. Hovedlanseringen av modeller var imidlertid utsatt til i dag og klokken 14:00 ble nyhetene presentert.

In-Line Perpetual Calendar ref. 5236P. Bilde: Patek Philippe

Med luksussportsmodellen unnagjort var det forventet at dagens lansering skulle ta for seg de mer klassiske delene av kolleksjonene, noe som også viste seg å stemme. Fasiten etter presentasjonen er to helt nye Calatrava med «Clous de Paris»-bezel, samt en nyutviklet evighetskalender med en unik og intuitiv visning av ukedag, dato og måned. I tillegg kom det utvidelser på eksisterende klokkemodeller i form av en stivpyntet Calatrava ref. 4997/200G for damene og ny blåskivet variant av årskalenderen ref. 4947.

Calatrava «Clous de Paris» ref. 6119R og 6119G

Den ultraklassiske Calatrava er blant verdens mest ikoniske familier innen kategorien elegante dressklokker. De to helt nye 6119R og 6119G er intet unntak og føyer seg naturlig inn i rekken. Begge deler den særegne Clous de Paris-bezelen, som har sin historie i Patek Philippes tolkning helt tilbake til 1930-tallet og ref. 96D. Et helt nytt manuelt urverk på innsiden av kassen deles også av de to variantene.

De to klokkene leveres i henholdsvis gult eller hvitt gull og har utvendige mål på 39 millimeter x 8,1 millimeter. Foruten designet på bezelen deler klokkene også enkle fasetterte timemarkører og visere, samt en visning av små sekunder klokken seks. 6119R kommer med en «silvery grained»-skive og bildene avslører en sølvhvit ru overflate, som gir kontrast til de appliserte timemarkørene i gull. 6119G har en skive i «charcoal grey» og leveres med en børstet vertikal finisjering.


ANNONSE


På innsiden av kassen sitter det helt nye kaliber 30‑255 PS. Dette er et håndtrukket verk som er betydelig større i diameter (30,9 millimeter) enn det eksisterende manuelle verket i porteføljen, 215 PS. Den slanke høyden fra 215 PS beholdes imidlertid og verket måler beskjedne 2,55 millimeter i høyden. Den økte diameteren er benyttet for å finne plass til to fjærhus, som sammen leverer 65 timer gangreserve. I følge Patek Philippe selv er avgjørelsen om bruk av to fjærhus (fremfor ett med like lang gangreserve) tatt for å kunne levere jevnere kraft gjennom hele kraftreserven.

Internasjonal pris er oppgitt til 25.000 sveitsiske franc.

In-Line Perpetual Calendar ref. 5236P

Det som trolig vil være blant høydepunktene fra Patek Philippe i år er den helt nye In-Line Perpetual Calendar ref. 5236P. Som navnet avslører introduserer selskapet med klokken en avlesning av ukedag, dato og måned på én enkelt linje. Det har aldri tidligere vært gjort av selskapet i et armbåndsur, men visningen henter sin inspirasjon fra et kjent lommeur i Pateks eget museum.

In-Line Perpetual Calendar ref. 5236P. Bilde: Patek Philippe

Urverkets patent er imidlertid drastisk endret fra den 46 millimeter store inspirasjonskilden, både for moderne egenskaper og for å finne plass i det langt mindre og 41,7 x 11,07 millimeter store armbåndsuret.

Dette inkluderer introduksjon av fire separate disker som er montert plant og som alle kan roteres fritt fra hverandre. Dette gjøres ved hjelp av helt spesielle hjullager som ligger mellom de ulike diskene, samt mot det sentrale navet. De ulike diskene roteres ved hjelp av et meget intrikat system av tannhjul og mekanikk, som selvsagt tar høyde for skuddår og månedenes ulike lengde.

Kaliber 31-260 PS QL introduserer den nye visningen. Bilde: Patek Philippe

Visningen av dag, dato og måned utgjør alene 188 av de totalt 503 delene i det nye 31-260 PS QL-urverket. Den kraftkrevende visningen av informasjon gir en litt beskjeden gangreserve på 38-48 timer, som trekkes ved hjelp av en mikrorotor i platina. En dag/natt-indikator har fått plass klokken åtte, mens visningen av skuddår indikeres klokken fire. På nedre del av skiven finner man også en elegant månefasevisning og små sekunder.

Den teknisk uvanlige nykommeren har fått en kasse av platina og en blåsort vertikalt stripet skive. Resultatet ser meget vellykket ut og nyheten vil nok raskt havne på listen over svært ettertraktede modeller, selv med en oppgitt internasjonal pris på 110.000 sveitsiske franc.

Complications 4947/1A og Calatrava 4997/200G

I tillegg til de rene nyhetene ble det også presentert noen linjeutvidelser i eksisterende modellserier. Viktigst er kanskje en ny utgave av årskalenderen 4947, som nå kommer i en elegant 38 millimeter stor kasse av stål som kombineres med en horisontal og vertikalt mønstret skive. Oppgitt internasjonal pris er 40.500 sveitsiske franc.

Også den nye Calatrava 4997/200G ble lansert, og den 35 millimeter store kassen i hvitt gull er besatt med 76 diamanter på bezelringen. En hel spesiell blå guilloché-skive og slanke timemarkører i hvitt gull gir et stivpyntet uttrykk, spesielt myntet på damene. Pris er satt til 31.000 sveitsiske franc.

Mer informasjon på patek.com.


ANNONSE