Leses nå
Ny app for klokkenyheter: The Watch Space

Ny app for klokkenyheter: The Watch Space

Enda en kandidat som vil overta tronen etter Watchville.

For de som har fulgt klokkeverden tett de siste årene vil appen Watchville være et kjent, og kanskje savnet, navn. Appen samlet klokkenyheter fra ulike nettsteder og blogger i én og samme feed, til stor glede for de av oss som raskt ville se om det hadde blitt lansert noe spennende eller skrevet om noe interessant det siste døgnet eller to.

Appen ønsker å gi brukerne de viktigste klokkenyhetene i en og samme feed.

På høsten i fjor bestemte imidlertid Hodinkee, som var eier av Watchville, at appen skulle legges ned. Hvorfor avgjørelsen ble tatt er uviss, men bunner trolig i et ønske om å samle brukere på selskapets egen Hodinkee-app, fremfor å levere godt og gratis klokkestoff også fra konkurrenter.

I tiden etter Watchville har flere ulike apper, med eksempler som Watchicity og Allwatchnews, forsøkt å fylle tomrommet som oppstod. Ingen virker helt å ha klart den jobben med bravur, og nå dukker The Watch Space opp som nyeste utfordrer.

Nettsider, blogger, YouTube og podkast

Bak appen står bransjeprofiler som Allen Farmelo fra Beyond The Dial og William Massena fra Massena LAB. Det nye selskapet har utviklet en app hvor man kan samle klokkenyheter på en enkel måte – og hvor muligheten for å også inkludere YouTube-videoer og podkaster er til stede.


ANNONSE


Appen, som for tiden virker å være kun tilgjengelig for iOS, gir gode muligheter for å velge hvilke nyhetskilder man ønsker å ha med i feeden, slik at brukeren selv kan personalisere opplevelsen.

Hvilke kilder man kan velge mellom virker imidlertid å være forhåndsdefinert og foreløpig uten muligheten til å legge til egne kilder. Det utelukker norskspråklige alternativer som Tidssonen og Klokkelandslaget (som selvfølgelig er en aldri så liten skam). På nettsidene står det imidlertid at flere kilder vil legges til, som ville gjort appen enda mer verdifull for mange.

Skjermdump fra appen.

Utover mangelen på egne kilder virker appen å være relativt velprodusert og velfungerende i skrivende stund. Utviklerne har lagt til muligheten for å enkelt bokmerke artikler for senere lesing, samt enkel deling om du vil sende artikkelen til en venn eller klokkebekjent.

The Watch Space er gratis å laste ned og bruke, så foreløpig er den derfor også enkel å anbefale for de som ønsker å sjekke den ut.

Hvorvidt feeden vil fylles med reklame og annonser får tiden vise, men til nå virker dette som det kanskje beste alternativet som har dukket opp siden Watchville forsvant.


ANNONSE