Leses nå
Møt nye Tissot Telemeter 1938

Møt nye Tissot Telemeter 1938

Et stilfullt gjensyn med sporttidtakingens tidlige glansdager.

Da Vital Thiébaud startet sin mekaniske Tissot stoppeklokke under et skiløp i de sveitsiske alpene for 84 år siden, markerte det starten på en historie som ennå ikke er skrevet ferdig.

Gjennom flere tiår har Tissot videreført tradisjonene og foredlet sin kunnskap om sportstidtaking. I dag er NBA, Tour de France og MotoGP noen av de som legger sin lit selskapet ekspertise innen presisjonsmåling.

Historiske kronografer i en av Tissots gamle kataloger.

Inspirert av fortiden

Tissot Telemeter 1938.

Telemeter 1938 er en hyllest til Tissots mekaniske kronografer fra sporttidtakingens tidlige glansdager. En klokke med et vintage-inspirert ytre, men med et toppmoderne urverk tikkende på innsiden av kassen.

Blikket møtes først av den sølvfargede tallskiven, som byr på kompakte arabiske tall og sjarmerende skrifttyper. Både små sekunder og kronografens 30-minutters-taller er angitt med såkalt «railroad»-skala, som minner om jernbanespor.

Innerst til ytterst: Tachymeterskala (rød), minuttskala (svart) og telemeterskala (blå).

De to underskivene er flankert av tre øvrige skalaer. Tachymeterskalaen i rødt kan brukes til fartsmåling over en kjent distanse, mens den svarte minuttskalaen er selvforklarende. Telemeterskalaen i blått kan brukes til måling av distansen til en begivenhet du først ser og deretter hører – for eksempel et lynnedslag.

Alternativt er Tissot Telemeter 1938 også tilgjengelig med tallskive i svart utførelse. Her er innslagene av blått, rødt og svart erstattet med tidsriktige gullfargede visere, timemarkører og skalaer.

Stilsikker og tidløs

Begge variantene av Telemeter 1938 er huset i en 42 mm kasse av rustfritt stål. Kombinasjonen av polert og børstet finish gir eksteriøret et ekstra raffinert preg.

På høyre side av kassen sitter to ergonomiske knapper for kronografen, samt en overdimensjonert krone. Det rillede designet inspirert av Tissots tidlige kronografer, og med et tydelig hvelvet safirglass styrkes ytterligere smaken av vintage.

Den velproporsjonerte kassen har buede og avsmalnende horn, som utgjør festepunktene for en brun lærrem med hurtigskift-funksjon. Remmen er produsert i Italia, og vil utvikle en mild patina over tid. Foldespennen er laget av rustfritt stål, og er utstmykket med Tissots historiske logo.

Oppgradert urverk

Selv om eksteriøret sender tankene til fortiden, er innsiden muliggjort ved hjelp av moderne teknologi. Telemeter 1938 er utstyrt med det nye Valjoux A05.231, som representerer en teknisk oppgradering av det velkjente automatiske kronografverket 7750.

Det nye urverket er utstyrt med en balansefjær av den innovative titanlegeringen Nivachron, som bidrar til gode antimagnetiske egenskaper. Frekvensen er på 28.800 halvsvingninger per time, og gangreserven er utvidet til hele 68 timer.

Tissot Telemeter 1938 kommer med sølvfarget eller svart tallskive. Modellen blir tilgjengelig i oktober og har en veiledende pris på 21.395 kroner. Finn din nærmeste autoriserte forhandler av Tissot her.