Leses nå
Møt sommeren med nye Tissot Sideral

Møt sommeren med nye Tissot Sideral

Tissot vekker til live en leken og sommerlig kultklassiker fra 70-tallet.

Ikke alle klokkeprodusenter følger strømmen. Da Tissot presenterte Sideral S i 1971 var det en frisk debutant som vakte oppsikt. Modellen var et tydelig steg bort fra klassisk estetikk, og omfavnet samtidens fascinasjon for romfart, science fiction og ny teknologi.

Glem rustfritt stål og edle metaller – Sideral S bød på en innovativ gul kasse av glassfiber-armert plast, som kombinerte robusthet og lav vekt. Med den matchende gummiremmen introduserte Tissot også et nytt festesystem, som eliminerte behovet for en konvensjonell spenne.

Originalen – Tissot Sideral S (1971).

Sideral S var ingen ordinær klokke – noe Tissot også var fullt klar over. «The young watch, for the young – let’s get away from dad’s traditional style of watch», oppfordret det sveitsiske merket med glimt i øyet i en av reklamene.

Kultklassikeren er tilbake

Nå er den særegne 70-talls-looken tilbake. Årets Tissot Sideral er en moderne nytolkning av den fargesterke kultklassikeren, som viderefører originalens lekne karakter og sporty uttrykk. Denne gangen varter merket opp med en fargesterk trio fordelt på gul, blå og rød.

Stilen er umiskjennelig retro, men verden har ikke stått helt stille siden sist. På detaljnivå har Tissot foretatt flere sentrale oppgraderinger. Kassen av glassfiber er erstattet med moderne karbonkompositt, som leverer overlegen styrke og en distinkt estetikk. Diameteren på kassen er oppgitt til 41 mm, mens bredden på bezelen er 39 mm. På håndleddet oppleves oppleves størrelsen som ganske perfekt.

Urverket er produsert for Tissot av søsterselskapet ETA, som er en sveitsisk spesialist på mekaniske urverk. Powermatic 80 Nivachron har et robust design, automatisk opptrekk og 80 timers gangreserve. Urverket er også utstyrt med en antimagnetisk balansefjær av den innovative titanlegeringen Nivachron, som er utviklet i samarbeid med Audemars Piguet.

Tissot Sideral drives av et Powermatic 80 Nivachron.

Frisk sommerklokke

I likhet med originalen fra 70-tallet er Tissot Sideral en vaskeekte sportsklokke. Tallskiven har en fargerik minuttskala med regatta-nedtelling, som brukes sammen med en korresponderende roterbar bezel av PVD-behandlet rustfritt stål. 300 meters vannresistens og safirglass på begge sider av kassen, understreker at Sideral er skapt for alle sommerens aktiviteter.

Passende for sesongen er også den perforerte gummiremmen, som viderefører inspirasjonskildens unike festesystem. Den ene remmen tres gjennom den andre, og på hver ende sitter en liten stift som tres gjennom passende hull i remmen. På papiret virker det kanskje litt komplisert, men i praksis er det lekende lett og sikrer høy bærekomfort på håndleddet.

Alt i alt er Tissot Sideral en «statement piece», som tiltrekker seg nysgjerrige øyne og skiller seg ut fra mengden. En frisk sommerklokke med en sympatisk pris – for klokkeinteresserte som vil ha et avbrekk fra det forutsigbare.

Tissot Sideral ventes hos autoriserte forhandlere i løpet av juni. Veiledende pris er 12.095 kroner.