Leses nå
Møt de nye Carrera-kronografene fra TAG Heuer

Møt de nye Carrera-kronografene fra TAG Heuer

Ikoniske Carrera med fornyet design og egenprodusert urverk.

Siden 1860 har TAG Heuer satt sitt merke på den sveitsiske klokkeindustrien. Årets 160-årsjubileum for merket feires med to nye Carrera-kronografer, hvor TAG Heuers rike historiske arv møter moderne teknologi og innovasjon. Med tidløse design, raffinement og egenprodusert urverk, demonstrerer de nye Carrera-modellene ekspertisen TAG Heuer besitter innen design, teknologi og urproduksjon.

Historien bak Carrera

Gjennom årene har TAG Heuers sportsklokker vært å finne på håndleddene til helter og legender som Mario Andretti, Jochen Rindt, Ayrton Senna, Jo Siffert og Steve McQueen. Modeller som Autavia, Monaco, Monza og Silverstone, har alle tette bånd til racing og motorsport – og Carrera er ikke noe unntak.

I 1962 hørte Jack Heuer, den gang fersk CEO for Heuer og oldebarn av grunnlegger Edouard Heuer, historier om Carrera Panamericana – det legendariske billøpet som foregikk i Mexico mellom 1950 og 1954. På spansk har «Carrera» betydninger som «vei», «løp», «karriere» og «bane», og Jack Heuer ble inspirert til å designe en klokke med samme navn. Ideen var å skape en ekte racingkronograf – et praktisk måleinstrument for håndleddet – hvor unødvendige dekorative elementer ble strippet bort til fordel for lesbarhet og funksjonalitet.

En tidlig Heuer Carrera ref. 2447D. (Foto: TAG Heuer)

Ett år senere forlot de første klokkene fabrikken i Sveits, og Carrera ble en umiddelbar suksess. Første generasjon Heuer Carrera (ref. 2447) regnes i dag som et av klokkeverdenens udødelig ikoner, men også flere senere referanser har blitt ettertraktede samlerobjekter. Selv omtaler Jack Heuer designet av Carrera som en av hans stolteste prestasjoner.

TAG Heuer Carrera Chronograph

TAG Heuer Carrera Chronograph med dyp blå urskive.

Nye Carrera Chronograph er en øvelse i evolusjon fremfor revolusjon. For uttrykket føles umiskjennelig Carrera – men justert og modernisert for vår samtid. Den glatte bezelen og den enkle urskiven uten tachymeterskala, sender tankene mot de tidlige Heuer Carrera fra 1963. Også stålkassens linjer er inspirert av den historiske forgjengeren, men har en moderne diameter på 42 mm.

Carrera Chronograph kan leveres med blå, svart eller antrasittgrå urskive med solstrålemønster, eller en sølvfarget skive med gullbelagte indekser og visere. Kronografens underskiver er fremhevet i sirkulær «azurage», som bidrar til et uttrykk som minner om tradisjonell «bicompax». Utgavene i blått og svart leveres på lenke, mens variantene i anstrasittgrå og sølv kommer på alligatorrem med foldespenne. Den veiledende prisen for TAG Heuer Carrera Chronograph starter på 60.900 kroner.

TAG Heuer Carrera Sport Chronograph

TAG Heuer Carrera Sport Chronograph med olivengrønn urskive.

Carrera Sport Chronograph er en moderne racingkronograf skapt i samme ånd som den opprinnelige Carrera ref. 2447. Designet er fortsatt umiskjennelig Carrera, men den kraftigere kassen på 44 mm og tachymeterbezelen, gir et tydelig sporty og maskulint uttrykk. Med alternerende børstet og polert finisj, fremstår klokken likevel som slank og elegant.

Utgaven i olivengrønn kommer med en klassisk stålbezel, mens variantene i svart, blått og svart/rødt gull leveres med matchende keramisk bezel. Alle urskivene har en sirkulær børstet finisj, og har en symmetrisk layout med tre definerte underskiver. Carrera Sport Chronograph med olivengrønn, blå og svart urskive, leveres med stållenke. Den spesielle utgaven med innslag av rødt gull, kommer derimot på en svart alligatorrem med foldespenne. Veiledende pris for TAG Heuer Carrera Sport Chronograph starter på 65.900 kroner.

Moderne motorisering

TAG Heuer Sport Chronograph i svart/rødt gull med kaliber Heuer 02.

Carrera-kolleksjonen har ved flere anledninger blitt brukt som et utstillingsvindu for noen av de mest avanserte og innovative teknologiene til TAG Heuer – som Carrera Mikrograph, Carrera Mikrogirder, Carrera MikroPendulumS og Carrera Heuer 02 Tourbillon.

Motoren i de to nye Carrera-modellene er merkets sofistikerte in-house kaliber Heuer 02, som produseres ved TAG Heuers egen fabrikk i Chevenez, Sveits. Urverket har et integrert design, og består av 168 komponenter. Gangreserven er på imponerende 80 timer, og drivfjæren kan trekkes automatisk eller via kronen.

Glasset i baklokket gir fritt innsyn til den indre mekanikken. Her skimtes både urverkets kolonnehjul og den vertikale clutch-mekanismen, som tradisjonelt har vært to typiske karakteristikker for kronografverk av ypperste kvalitet. Estetisk er urverket dekorert med klassisk «Côtes de Genève», mens rotoren har et moderne skjelettert design.

Les mer om Carrera på tagheuer.com eller finn din nærmeste autoriserte forhandler av TAG Heuer på nortime.no.