Leses nå
Møt Bell & Ross BR 03-92 Diver Tara

Møt Bell & Ross BR 03-92 Diver Tara

Bell & Ross inngår samarbeid med Tara Ocean Foundation og presenterer en keramisk dykkerklokke rustet for tøffe tak.

Klokker for profesjonell bruk i luften, på bakken og under vann, er ikke ukjent for Bell & Ross. I en årrekke har det franske merket levert klokker til jagerflypiloter, spesialstyrker, F1-førere og dykkere.

Nå slår Bell & Ross kreftene sammen med Tara Ocean Foundation – Frankrikes første offisielt anerkjente interessegruppe dedikert til havet. Formålet til stiftelsen er ikke bare å styrke vår forståelse av havet, men også bevisstgjøre allmennheten med vitenskapelig kunnskap.

I 20 år har Tara Ocean Foundation støttet havforskning gjennom partnerskap med verdensledende forskningssentre. Stiftelsen er særskilt kjent for den berømte stålskuten Tara, som har brakt både seilere og forskere på ekspedisjoner til kalde og fjerne strøk.

Verktøyklokke for alle forhold

BR 03-92 Diver Tara er skapt for maritime aktiviteter både over og under vann. Klokken er utviklet for mannskapet og forskerne ombord på Tara, hvor presisjon, funksjonalitet og robusthet er avgjørende for suksess.

Den nye spesialmodellen er basert på Bell & Ross’ profesjonelle dykkerklokke BR 03, som bygger på merkets ikoniske instrument-aktige design.

Bell & Ross BR 03-92 Diver Tara.

Kassen på 42 mm er laget av matt blå keramikk, som matches med en roterbar bezel i samme materiale. De første 15 minuttene på skalaen er uthevet i oransje, hvor fargen er hentet rett ut fra logoen til Tara Ocean Foundation på nedre del av tallskiven.

Baklokket er dekorert med ekspedisjonsbåten Tara, samt serienummer og essensielle data. Urverket er det automatiske BR-CAL.302 med visning av timer, minutter, sekunder og dato. Med safirglass, 300 meters vannresistens og gummirem er den nye spesialmodellen klar for action.

Baklokket er dekorert med et motiv av ekspedisjonsbåten Tara.

BR 03-92 Diver Tara er begrenset til 999 eksemplarer, hvor deler av overskuddet fra salget vil doneres til stiftelsen. I Norge er veiledende pris 66.900 kroner, og klokken kan bestilles gjennom Thune StortingsgatenUrmaker Larsen Strømmen og Lervik Ur.

Viderefører tradisjoner

Den nye spesialmodellen fra Bell & Ross eksisterer ikke i et vakuum, men bygger på merkets lange tradisjoner med å utvikle kapable dykkerklokker. Blant milepælene er lanseringen av Hydromax i1997, som var sertifisert for 11.100 meter dybde. Ti år senere introduserte merket den heftige BR 02, som var vanntett til 1.000 meter.

Da dagens BR 03-92 Diver ble presentert i 2017, var det for første gang en profesjonell dykkerklokke i den ikoniske firkantede formen Bell & Ross er kjent for.

Nå får endelig mannskap og havforskere fra Tara Ocean Foundation anledning til å bære en BR 03-92 Diver Tara på håndleddet – og den samme muligheten har også du!