Leses nå
Montblanc 1858 Geosphere i blått

Montblanc 1858 Geosphere i blått

Den unike worldtimeren kommer nå med blå urskive og lenke.

Mange av Tidssonens lesere er nok allerede kjent med den særegne 1858 Geosphere, som var temaet for Nicolais dyptgående omtale i fjor sommer. Siden lanseringen i 2018 har 1858 Geosphere kommet i flere ulike varianter: Svart skive og bezel på rustfritt stål, samt spesialutgaver i svart eller grønt med kasse av bronse. De forskjellige referansene har blitt levert på et utvalgt remmer av tekstil eller lær – men ingen metallenke.

I alle fall ikke frem til nå. Årets nye utgave av 1858 Geosphere leveres med en vintage-inspirert lenke av rustfritt stål og titan. Lenken dukker i første omgang opp på en ny referanse i titan med blå skive, men skal etter hvert finne veien til hele den populære 1858-familien.

1858 Geosphere i titan med blå urskive. (Bilde: Montblanc)
En generøs mengde Super-LumiNova gir et spesielt skue i mørket. (Bilde: Montblanc)

1858 Geosphere har de samme målene som de eksisterende referansene – en diameter på 42 mm og en tykkelse på 12,8 mm. Spesielt uten lenken vil nok klokken fort kunne oppfattes som nettere enn søsknene, grunnet kassen av lett titan. På innsiden tikker fortsatt MB 29.25, som kombinerer en egenprodusert modul med et Sellita SW300 baseurverk.

Naturlig nok er også funksjonene uendret fra debutmodellen i 2018. I tillegg til ordinær tidsvisning og dato, byr klokken på en original visning av ekstra tidssone og verdenstid. Sistnevnte kommer til uttrykk via de spesielle hemisfæriske skivene – eller «avkuttede globuser» om du vil. Disse representerer henholdsvis den nordlige og sørlige halvkule, hvor begge gjør én full rotasjon (i motgående retninger) på 24 timer. Hvor lesbart og praktisk det er kan diskuteres, men det ser unektelig kult ut.


ANNONSE


Førsteinntrykk

På papiret er det ikke så vanskelig å forstå populariteten til 1858 Geosphere. Modellen hinter om vintage og det militære, men er samtidig et friskt og originalt design. Både fargene og materialene er helt i tråd med trendene i bransjen, og størrelsen er hverken for stor eller for liten.

Tilskuddet av en blå utgave er ikke direkte overraskende, men trolig både et riktig og naturlig steg for et merke som fortsatt jobber med å bygge et seriøst navn innen klokker. Spesielt muligheten for lenke, kan brått gjøre 1858 Geosphere (og resten av kolleksjonen) mer aktuell enn noensinne.

Samtidig dreier det seg om et veldig spesifikt look: Globuser, kompass-bezel og «ny-vintage» er slettes ikke for alle. Med en veiledende pris på over 60.000 kroner er også konkurrentene mange, med typiske navn som Tudor og Breitling. Faller man imidlertid pladask for uttrykket til 1858 Geosphere, er det likevel ingen andre alternativer.

Modellen er også tilgjengelig på lærrem. (Bilde: Montblanc)

Fakta og pris

Modell: Montblanc 1858 Geosphere,
Diameter: 42 mm
Tykkelse: 12,8 mm
Materiale: Titan grad 5
Vannresistens: 10 bar (100 meter)

Urverk: MB 29.25, Sellita SW300 base med egenprodusert verdenstid-modul
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, dato, ekstra tidssone, to hemisfæriske skiver (verdenstid, dag/natt-indikator)
Frekvens: 28.000 vph (4 Hertz)
Gangreserve: ~42 timer

Lenke/rem: Titan grad 5 med midtledd av rustfritt stål, ekstra vevd natorem

Veiledende pris: 64.750 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på montblanc.com.


ANNONSE