Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
MING 17.03 GMT

MING 17.03 GMT

Jon Henrik Haraldsen

17.03 GMT er den tredje klokken fra den frittstående nykomlingen MING. Klokken er et forsøk på å definere den «essensielle reiseklokken». 17.03 er den andre klokken i 17-serien, som ble lansert i august i fjor. Designspråket er langt på vei det samme, men funksjonelt byr 17.03 på visning av en ekstra tidssone, via 24-timers-disken i sentrum. Det muliggjøres av et Sellita SW300-1 i «top grade»-utgave.

Selv om klokken minner om «lillebror» 17.01, er det snakk om flere betydelige oppgraderinger. Kassen er utført i titan grad 2, og kommer nå med lenke i samme materiale – første lenke fra MING. Viserne og markørene på skiven har et kraftigere innslag av Super-LumiNova C1, og remfestene på kassen har fått en ny og forlenget profil. Både remmen og lenken har et nytt «quick release»-system, som gjør skifte lekende lett.

Tanker

MING ble startet av seks erfarne klokkesamlere og entusiaster, under ledelse av fotografen og klokkeentusiasten Ming Thein. Hele prosjektet springer ut fra en misnøye med retningen urindustrien har tatt, med høye priser, og mye markedsførings-BS. Et veldig spennende utgangspunkt for et merke, spesielt når det er backet av kunnskapsrike klokkefolk.

Det er nok rimelig å anta at MING-klokkene (17.01, 19.01, og nye 17.03) ikke er noe for alle og enhver. Selv sliter jeg litt med 17-serien, men har falt pladask for toppmodellen 19.01. At designet kan være splittende, er nok samtidig et tegn på at merket gjør noe rett – de tør å kjøre sitt eget løp, med et eget og distinkt design. Det gjør at MING kanskje er en av de mest interessante nye merkene for øyeblikket.

Spesifikasjoner

Merke: MING.
Modell: 17.03 GMT.
Pris: 1.650 sveitsiske franc (uten avgifter).
Tilgjengelighet: Kan bestilles f.o.m. 11 februar 2018 på ming.watch, med leveringsstart i slutten av samme måned.

Det ytre

Kasse: 38 mm diameter, 9,8 mm tykkelse.
Materiale: Rustfritt stål, safirglass.
Skive: Børstet svart eller teksturert burgunderrød.
Lenke/rem: Lenke i titan grad 2, sjokoladefarget rem i nubuck, antrasittfarget rem i nubuck.
Tilleggsinfo: Vannresistent til 100 meter.

Det indre

Urverk: Sellita SW300-1 «top grade».
Funksjoner: Timer, minutter, ekstra tidssoner (GMT).
Teknisk: Selvtrekkende, 42 timer gangreserve, 28.800 vph (4 Hertz), hacking-funksjon.
Tilleggsinfo: Justert i fem posisjoner, med et 250-timers testprogram.