Leses nå
Méraud lanserer kronografen Antigua med urverk fra 60-tallet

Méraud lanserer kronografen Antigua med urverk fra 60-tallet

  • Belgiske Méraud presenterer en ny kronograf i 200 eksemplarer totalt.
  • Modellen drives av gamle ubrukte Landeron kaliber 248.
  • Salget starter i dag og prisen er satt til 1750 EUR før norske avgifter.

Forrige gang vi hørte noe fra Méraud var i 2018 og lanseringen av debutmodellen Bonaire. En velgjort 60-talls-inspirert retrodykker til en konkurransedyktig pris, designet av en ekte klokkeentusiast.

Første kronograf

Méraud Antigua.

Nå trekker det belgiske merket sløret av kronografen Antigua, som blir tilgjengelig for bestilling i dag og begrenset til 200 eksemplarer. Stilmessig befinner vi oss fortsatt i 1960-årene, men denne gangen stikker forbindelsen dypere enn det ytre.

Méraud har nemlig sikret seg et parti med gamle ubrukte urverk – såkalt NOS eller new old stock. Landeron kaliber 248 er et klassisk manuelt kronografverk, som ble benyttet av flere ulike merker på 60-tallet.

Landeron kaliber 248.

I følge Méraud er det nettopp bruken av dette utgåtte urverket som også forklarer begrensningen i antall eksemplarer av klokken.

Teknisk har urverkene blitt fullstendig overhalt, mens logoen til Méraud har blitt inngravert på en klobe. Gangreserven skal være på rundt 41 timer fullt opptrukket.


ANNONSE


To ulike varianter

Antigua kommer med svart «Miho Black» eller beige «Soft Sand» tallskive, hvor designet har et maritimt preg. Det reflekteres også i modellnavnet, som i følge merket er inspirert av Antigua Classic Regatta.

Tallskiven er omringet av en bezel med innlegg av safirglass, som er festet til en kasse av 316L rustfritt stål. Méraud oppgir to mål på diameter – 40 mm inkludert bezel, eller 39 mm for bare kassen. Tykkelsen er på 13,9 mm, og vannresistensen er oppgitt til 100 meter.

Hvert eksemplar av Antigua kommer med lærrem av fransk nubuck samt en «Tropic» gummirem. Førstnevnte er levert av det belgiske merket Molequin, som har høstet mye skryt for sine kvalitetsremmer. Méraud opplyser også om at en egen stållenke skal være tilgjengelig separat.

Forhåndsbestilling og begrenset antall

Forhåndsbestillingen av Antigue åpner i dag (7. februar 2023) kl. 16 direkte på Mérauds nettsted.

Méraud Antigua på lenken som selges separat.

Antallet er begrenset til 100 eksemplarer i «Miho Black» og 100 eksemplarer i «Soft Sand», mens prisen vil ligge på 1.750 euro før norske avgifter. Leveringen er estimert til å begynne i august/september 2023.


ANNONSE