Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
ads
View : 1351 Click : 0

Lange 1 Daymatic for A. Lange & Söhne Tokyo Boutique

by Jon Henrik Haraldsen   ·  10 måneder siden  
thumbnail

A. Lange & Söhnes boutique i Ginza feirer 10 år med en ny limited edition.

For å være et manufaktur som kun produserer omkring 6.000 ur i året, har A. Lange & Söhne et imponerende nettverk av egne «boutiques». En av de eldste befinner seg i Tokyos fasjonable Ginza-distrikt, og butikken fyller i år 10 år. Begivenheten feires med en ny spesialutgave av Lange 1 Daymatic, som blir eksklusivt tilgjengelig i kun 20 eksemplarer.

Unikt for spesialmodellen, er en ny sølvfarget skive med guilloché. Det karakteristiske mønsteret har dukket opp på flere ur fra Lange de seneste årene, og senest på damemodellen Little Lange 1. Nye Lange 1 Daymatic Tokyo Boutique er imidlertid en herremodell, og skiven byr også på blå og røde detaljer, samt blånerte visere. På papiret høres ikke endringene så voldsomme ut, men i praksis endres modellens look. Kanskje til det litt yngre og friskere, men med respekt for Lange 1-designet og manufakturets tyngde.

Tanker

Både ved første og andre øyekast er Lange 1 Daymatic umiskjennelig et medlem av Lange 1-familien. For mange vil nok forskjellen til en «standard» Lange 1, ikke være umiddelbart åpenbar før klokkene legges side om side. Da vil man straks oppdage at Lange 1 Daymatic så og si er en speilvendt utgave av Lange 1.

Siden lanseringen for 8 år siden, har Lange 1 Daymatic kanskje vært den mest praktiske klokken i Langes kolleksjon. Urverket er selvtrekkende, og indikatoren for gangreserve blir derfor overflødig. Denne har imidlertid blitt erstattet med en retrograd indikator for dag. Det gjør Lange 1 Daymatic til en litt annerledes Lange 1, som trolig taler til kunder med helt bestemte preferanser. At Lange nå leker seg med Daymatic, kan vise seg å være en genistrek.

Spesifikasjoner

  • Det ytre: 39,5 mm diameter, 10,24 mm tykkelse – hvitt gull – safirglass i front og baklokk – sølvfarget skive i gull, guilloché – mørkeblå alligatorrem
  • Det indre: Lange manufaktur kaliber L021.1, selvtrekkende – finisjert for hånd, rotor i platina, håndgravert balanseklobe – 50 timer gangreserve – 21.600 vph – timer, minutter, sekunder, stor dato, dag
  • Pris og tilgjengelighet: cirka 350.000 kroner (estimat) – begrenset til 20 eksemplarer.