Leses nå
Klokkeremmer av ypperste klasse

Klokkeremmer av ypperste klasse

Artem Straps er entusiastenes nye favoritt innen remmer av «sailcloth».

Mens mekaniske klokker kan ha evig liv, er remmene de sitter på en forbruksvare. De beste remmene kjennetegnes likevel av lang levetid, god bærekomfort og høy kvalitet – som enten er like gode eller overgår klokkeprodusentenes originalvarer. I den stadig voksende jungelen av klokkeremmer er det lett å gå seg vill, men noen merker skiller seg ut som klare favoritter blant klokkeinteresserte.

Artem Straps er definitivt en av disse. Siden lanseringen i 2019 har det australske merket blitt en ledende spesialist på remmer av seilduk (også kjent blant entusiaster som «sailcloth»).

Imponerende kvalitet

Teknisk sett refererer ikke seilduk til et bestemt materiale, men er et vidt begrep som favner om en rekke ulike materialer. For klokkeremmer forstås begrepet vanligvis som et slitesterkt tekstilmateriale med en kraftig og synlig vevd mønster – ikke nødvendigvis de nøyaktige materialene seil lages av.

For Artem Straps falt valget på syntetiske materialer både for hovedtekstilet og undersiden av remmene. Materialvalgene, som forblir en av selskapets forretningshemmeligheter, var resultatet av omfattende R&D for å skape remmer med optimal passform, bærekomfort og slitestyrke.

Fremsiden av remmene har en jevn og raffinert tekstur, mens den matte baksiden er silkemyk. Allerede rett ut fra den lekre emballasjen føles remmen myk og medgjørlig, uten behov for den typiske innkjøringsperioden mange stive klokkeremmer krever. Selv når remmene vris og bøyes til det ekstreme, oppstår ingen skrukker eller ujevnheter på den teksturerte overflaten.

Designet til Artem er klassisk «sailcloth» med fôr som gir den karakteristiske avrundete profilen. Kombinert med den silkematte overflaten har remmene en skyhøy opplevd kvalitet, som vil matche enhver «daily beater», luksuriøse sportsklokke eller vintage-perle. Følg @artem.straps på Instagram for mer inspirasjon.

Det er umulig å snakke om remmer av seilduk uten å nevne Blancpain. Og på tross av en betydelig lavere pris står Artem seg godt mot originalremmene fra den sveitsiske produsenten. Men der Blancpains «sailcloth» i realiteten er laget av preget lær, er de vannresistente tekstilremmene fra Artem bedre rustet for møter med det våte element.

Mange valgmuligheter

For øyeblikket tilbyr Artem remmer med svart, grå, hvit, blå eller rød kontrastsøm. Breddestørrelsene strekker seg i hele millimeter fra 19 mm til 23 mm, mens ulike lengdestørrelser tilrettelegger for bruk på håndledd av alle størrelser. Remmene kommer dessuten med baretter, hvor valget står mellom standard, «Quick Release» hurtigskift-baretter, og tykkere «Fat bars».

Alle remmene fra Artem leveres også med solide spenner av 316L rustfritt stål. Flere spenner kan kjøpes ekstra, inkludert spenner i svart PVD. Artem tilbyr også et utvalg foldespenner i ulike design, størrelser og utførelser.

Artem drives av entusiaster med forståelse og lidenskap for klokker. Kundeservicen er personlig, rask og smidig, og remmene leveres i en elegant innpakning. Selskapet lytter også aktivt til entusiastenes ønsker, og har nylig introdusert korte og lange versjoner av remmene basert på kundenes tilbakemeldinger.

Stadig flere klokkeinteresserte kaller remmene fra Artem for «verdens beste seilduksremmer» – og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor.

Klokkeremmene fra Artem Straps selges på artemstraps.com og starter fra 85 amerikanske dollar. Ved kjøp over 100 amerikanske dollar tilbys det gratis internasjonal frakt.