Leses nå
Jaeger-LeCoultre starter eget konsept for salg av vintageklokker

Jaeger-LeCoultre starter eget konsept for salg av vintageklokker

  • Jaeger-LeCoultre begynner med salg av vintageklokker på sitt eget nettsted.
  • «The Collectibles» er et kuratert utvalg av restaurerte klokker, som vil fylles på og endres over tid.
  • Satsingen sammenfaller med 190-årsjubileet til merket, og lanseringen av en bok med samme navn.

Sammenlignet med å handle en ny klokke over disk hos en autorisert forhandler, er kjøp av vintageklokker ofte forbundet med mye usikkerhet. Spesielt for uerfarne kjøpere er fallgruvene mange og dype.

«The Collectibles»

For de med tykke lommebøker og sansen for Jaeger-LeCoultre, kommer det nå en tryggere løsning. «The Collectibles» er et kuratert utvalg av vintageklokker fra det sveitsiske merket, som er gjennomgått, restaurert og testet ved fabrikken i Vallée de Joux.

Urverket restaureres til det fulle.

Bak arbeidet står et team av 10 eksperter, som saumfarer fabrikkens lager og arkiver på leting etter passende deler og originale tegninger. Er ingen passende komponenter tilgjengelig, vil de lages fra bunnen av ved hjelp av gamle verktøy. Alt skal være på stell.

I følge Jaeger-LeCoultre kan det være snakk om omfattende reparasjoner av urverk, men hva angår kasse og skive prioriteres originalitet med et minimum av innblanding.

Kommer med ny bok

«The Collectibles» er tilgjengelig på merkets egen nettside, og kolleksjonen vil kontinuerlig fylles på og endres. Prisene er definitivt i den høyere enden av skalaen, men noe annet ville nok ikke være å forvente. Samme tendens har vi også registrert fra lignende satsinger fra andre prestisjetunge merker.


ANNONSE


Hver «collectible» leveres med en utskrift fra det historiske arkivet, ny rem og boks. I de tilfellene original innpakning, papirer og tilbehør er tilgjengelig, legges dette ved.

Les også...

Klokke, boks og utskrift fra arkivet.

Med på kjøpet får man også med seg en kopi av den nye boken «The Collectibles», som omtales som «en ny referanse for merkets mest emblematiske modeller i det 20. århundre».

Boken med samme navn – «The Collectibles».

Både lanseringen av vintage-konseptet og boken sammenfaller med 190-årsjubileet til Jaeger-LeCoultre, som vi mistenker også vil bli den store røde tråden for de kommende lanseringene under Watches and Wonders Geneva i slutten av mars.