Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Jaeger-LeCoultre relanserer Master Control-kolleksjonen

Jaeger-LeCoultre relanserer Master Control-kolleksjonen

Tre oppdateringer og en splitter ny kronograf med kalender.

Blant søskne som Reverso, Memovox og Polaris, kan man fort bli den litt glemte kolleksjonen. Likevel har Master Control vært en konstant i Jaeger-LeCoultres kataloger siden 1992. Kolleksjonen, som de seneste årene kun har båret navnet «Master», har med årene gjennomgått flere mindre justeringer.

Nå blåser imidlertid Jaeger-LeCoultre nytt liv i det opprinnelige Master Control-navnet, og klinker til med en real oppdatering og utvidelse av den attraktive kolleksjonen. I følge Jaeger-LeCoultre dreier det seg ikke bare om en stilistisk endring, men også om ny teknologi. Samtlige av de nye referansene byr på oppdaterte urverk, og klokkene er dessuten underlagt Jaeger-LeCoultres nye garantiprogram på hele 8 år.

Master Control Date

Tradisjonen tro byr basismodellen Master Control Date på kolleksjonens reneste uttrykk. Den 40 mm store kassen huser det oppdaterte kaliber 899, som nå har en gangreserve på 70 timer. Noen av de øvrige forbedringer inkluderer et nytt gangsystem av silisium, et redesignet sentrumshjul, titanskruer på balansehjulet og nye oljer. Verket er forholdsvis slankt, og holder kassens tykkelse nede på 8,78 mm.

Selv om formen minner om forgjengerne, har også kassen fått et oppdatert design. Kassen sitter på en rem av Novonappa kalveskinn, som spiller ned dressklokke-preget til noe litt mer uformelt. På nåværende tidspunkt er ikke Jaeger-LeCoultre særlig interessert i å prate priser, men det hviskes om rundt 5.800 euro ekskl. mva.

Master Control Date. (Foto: Jaeger-LeCoultre)

Master Control Calendar

Master Control Calendar er en oppdatering av Jaeger-LeCoultres herlige trippelkalender med månefase. Et slikt design har lange tradisjoner hos merket, som ble etablert allerede på 40- og 50-tallet. Urverket er en oppdatert utgave kaliber 866, som byr på de samme forbedringene som det tidligere nevnte kaliber 899.

I likhet med den enklere Date-modellen har også Master Control Calendar en 40 mm kasse med forsiktig juster form. Tykkelsen er på høyst akseptable 10,95 mm, som også her reflekterer et slankt urverk. Vi har kun sett klokken i stål, men i følge Jaeger-LeCoultre vil også en variant i «Le Grand Rose» gull dukke opp. I stål tipper vi prisen lander på rundt 9.500 euro før mva.

Master Control Calendar. (Foto: Jaeger-LeCoultre)

Master Control Geographic

Geographic er Jaeger-LeCoultres unike tolkning av en reiseklokke. I tillegg til å ha en «dual time»-funksjon med ekstra 12-timers underskive, byr klokken på 24-timers dag/natt-indikator og et visning av en by tilhørende aktuell tidssone. Med forholdsvis mye informasjon på urskiven, er et godt design desto viktigere. Nye Master Control Geographic er ingen dramatisk endring fra eksisterende modell, men har strammet opp estetikken og introdusert litt mer farger.

Klokken byr på en ny 40 mm kasse, som huser et oppdatert kaliber 939. I likhet med tidligere nevnte modeller er det foretatt en rekke tekniske forbedringer, og gangreserven er økt til 70 timer. Og som Calendar-modellen blir også Geographic tilgjengelig i stål eller rødt gull. Estimert listepris for stålutgaven er rundt 9.500 euro ekskl. mva.

Master Control Geographic. (Foto: Jaeger-LeCoultre)

Master Control Chronograph Calendar

Sist men ikke minst presenterer Jaeger-LeCoultre en splitter ny modell. Master Control Chronograph Calendar er en klassisk miks av kronograf og trippelkalender, basert på det nye kaliber 759 med 65 timers gangreserve. Urskiven er påfallende symmetrisk, og fremstår som balansert og riktig proporsjonert. I følge Jaeger-LeCoultre har designerne fokusert på lesbarhet, som ofte er en utfordring på klokker hvor mye informasjon skal presenteres.

Tilhørigheten til Master Control-kolleksjonen oppleves umiddelbart, og eksteriøret har et tydelig hint av vintage. Kassen har en diameter på 40 mm, mens tykkelsen er på 12,05 mm. Ikke overraskende kommer også Chronograph Calendar i rødt gull, men varianten i rustfritt stål er utvilsomt det viktigste. Prismessig hintes det om rundt 12.500 euro før mva. for utgaven av stål.

Master Control Chronograph Calendar. (Foto: Jaeger-LeCoultre)

Førsteinntrykk

Det er ingen tvil om at Jaeger-LeCoultre kan klokker. Merket er en av bransjens mest komplette manufakturer, og har lang fartstid som utvikler og leverandør av urverk. Til tross for en rik historie og høy kvalitet, føles det likevel som om klokkene tidvis mangler det lille ekstra. Litt for anonyme, litt for uinspirerte.

Master Control Chronograph Calendar er JLC slik vi liker det. (Foto: Jaeger-LeCoultre).

Nye Master Control er imidlertid en spennende utvikling som fansen trolig har ventet på. Fremfor å se for langt i bakspeilet og lansere enda en historisk nytolkning fra oldefar og bestefars tid, har Jaeger-LeCoultre tatt tak i et langt nyere kapittel i merkets historie. Et fokus på tekniske forbedringer og små detaljer, som definitivt kler merket godt.

Mer informasjon om Master Control-kolleksjonen er tilgjengelig på jaeger-lecoultre.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!