Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Kingsman Knife Watch

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Kingsman Knife Watch

En klokke i stil med de ulastelig antrukne agentene i «Kingsman Agency».

Av årsaker uforståelige for meg virker filmene i «Kingsman»-serien å appellere såpass til verdens kinogjengere at regissør Matthew Vaughn straks er klar med den tredje i rekken. Filmer hvor action og fiksjon blandes sammen i en salig røre, med hovedfokus på agentene i Kingsman Agency som bekjempere av «historiens verste tyranner og kriminelle mesterhjerner».

Den kommende tredjefilmen «The King’s Man» er satt 100 år tilbake i tid – til byråets spede begynnelse – og Jaeger-LeCoultre har lett i samme æra etter inspirasjon for den nye Ultra Thin Kingsman Knife Watch. Og klokken virker langt mer lovende enn filmen.

Et elegant «knivblad»

Det spesielle armbåndsuret er inspirert av det 1907-lanserte «Couteau»-lommeuret fra Jaeger-LeCoultre. Ordet couteau betyr nettopp kniv og navnet hentes fra den brede, men slanke bezelen som smalner mot ytterkantene – og dermed kan minne om et knivblad. Også det spesielle triangelformede opphenget og kronebeskytteren er et visuelt særtrekk som videreføres i nylanseringen.

Inspirasjonen fra Couteau-lommeuret blir etterhvert litt mindre tydelig. Jaeger-LeCoultre har valgt å gå for roségull i den lett profilerte urkassen, samt en enkel og elegant skive med blå bladformede visere. Det gjør klokken litt mer tidsriktig, samtidig som den historiske koblingen beholdes i tilstrekkelig grad.

Klokkens smale profil er mulig på grunn av et ultratynt urverk på innsiden. En kunst Jaeger-LeCoultre historisk har behersket kanskje best av alle. På nylanseringen falt valget på det manuelle caliber 849, som måler imponerende 1,85 mm i høyden. Det gir armbåndsuret en totalhøyde på 4,25 mm, som gjør at det burde gli elegant under enhver skjorte-arm.

Master Ultra Thin «Kingsman Knife Watch» kommer i 100 eksemplarer (Bilde: Jaeger-LeCoultre)

De totalt 100 eksemplarene som skal produseres vil først (fra 20. juli til 6. september) være eksklusivt tilgjengelig via nettbutikken Mr Porter, før eventuelle usolgte eksemplarer gjøres tilgjengelig i andre salgskanaler. Også tidligere har filmserien samarbeidet med den fasjonable nettbutikken og klokken inngår i «The King’s Man Costume to Collection» som inkluderer klær og sko. Perfekt for de med en agentspire i magen.

Førsteinntrykk

Etter å ha lest introduksjonen er det kanskje en dårlig bevart hemmelighet at Kingsman-serien ikke er noen personlig filmfavoritt hos undertegnede. For tøvete og banalt, ja nesten parodisk, og helt uten den finessen man bør kunne forvente. Det gjør meg kanskje urettferdig negativt innstilt, og bedre ble det ikke da man i forrige avsnitt av filmserien samarbeidet med TAG Heuer og deres Connected Modular 45.

Det resulterte i en latterlig overpriset spesialutgave hvor 8 gram gull og tre digitale bakgrunner ga klokken et prishopp på flere titalls tusen kroner. Det gikk fra vondt til verre da markedsføringsjippoet siterte regissør Vaughn på at man ønsket en klokke som funket til actionscener under vann – noe nevnte klokke i beste fall er dårlig egnet til.

Stilsikker (Bilde: Jaeger-LeCoultre)

Men så handler ikke denne artikkelen om verken TAG Heuer eller smartklokker. Og på tross av min lunkne innstillingen til Kingsman-filmene må jeg i det minste innrømme at agentene alltid er ulastelig antrukket – og basert på dette nye samarbeidet med Jaeger-LeCoultre – enda mer nå enn tidligere. For med Master Ultra Thin «Kingsman Knife Watch» får man en atypisk superheltklokke, med masse herlige detaljer. En nydelig dressklokke for den elegante herremann, som understreker høy stilklasse. Dessverre til en tilsvarende høy pris.

Det er nemlig sjelden jeg liker slike spesialmodeller hvor samarbeidet med andre aktører blir så fremtredende som i film eller TV. Det blir fort litt gimmick-følelse over det hele. Samtidig må man erkjenne at det kan skape etterlengtet blest – og da gjerne utenfor de normale entusiastkretsene. Ofte kritiseres også Jaeger-LeCoultre for å ha vært for dårlige til å formidle sin kompetanse og historie – så kanskje må man berømme at de forsøker.

Heldigvis har denne klokken kun en diskré Kingsman-logo på baklokket, så referansene til filmserien forblir for det meste skjult. Det holder samtidig klokken tro mot det subtile og raffinerte vi er vant med fra Jaeger-LeCoultre. Det er i det minste jeg glad for.

Fakta og pris

Modell: Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin «Kingsman Knife Watch»
Dimensjoner: 40 x 4,25 mm
Materiale: Roségull

Urverk: JLC kaliber 849
Type: Mekanisk, manuelt opptrekkbart
Funksjoner: Timer, minutter
Frekvens: 21.600 vph
Gangreserve: 35 timer

Rem: Brun skinnrem av alligator

Veiledende pris: 30.000 euro
Tilgjengelighet: 100 eksemplarer

Mer informasjon er tilgjengelig på jaeger-lecoultre.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!