Leses nå
Hublot presenterer Classic Fusion Takashi Murakami Sapphire Rainbow

Hublot presenterer Classic Fusion Takashi Murakami Sapphire Rainbow

En fusjon mellom sveitsisk urmakeri og moderne japansk kunst.

Helt siden Jean-Claude Biver pustet nytt liv i Hublot for litt over 15 år siden, har det sveitsiske merket hatt en stor stall av profilerte ambassadører og partnere. Ikke bare begrenset til de typiske idrettsstjernene, musikerne og skuespillerne, men også folk fra mer praktiske og kreative felt som kokker, designere og kunstnere.

Tidligere i år kunngjorde Hublot et nytt samarbeid med den verdenskjente samtidskunstneren Takashi Murakami (som for øvrig ikke må forveksles med den verdenskjente forfatteren Haruki Murakami). Ikke overraskende ble det nye partnerskapet markert med en klokke, i form av den helsvarte Hublot Classic Fusion Takashi Murakami All Black.

Hublot Classic Fusion Takashi Murakami All Black. Bilde: Hublot

Dette var for øvrig ikke første gang den japanske kunstneren har designet en klokke. Vennskapet med landsmannen og mesterurmakeren Hajime Asaoka, har tidligere resultert i en unik tourbillon med det dramatiske navnet «Death Takes No Bribe», som ble presentert tilbake i 2013.

Glass, blomster og regnbuens farger

Classic Fusion Takashi Murakami Sapphire Rainbow. Bilde: Hublot

Midt i julestria slipper Hublot nå andre kapittel for det sveitsisk-japanske partnerskapet. Classic Fusion Takashi Murakami Sapphire Rainbow slekter åpenbart på den svartkledde nyheten fra januar, men går nærmest i motsatt retning hva angår kassemateriale og fargepalett.


ANNONSE


Kassen er nå utført i klart safirglass, som vi tidligere har stiftet bekjentskap med i noen av Hublots råeste toppmodeller. Motivet med Murakamis karakteristiske smilende blomst er videreført, men er denne gangen dekorert med 487 små edelstener i regnbuens farger.

Rubiner, rosa safirer, ametyster, blå safirer, tsavoritter, gule og orange safirer. Bilde: Hublot

I likhet med den forrige modellen dekker blomstens smilende «ansikt» en betydelig del av urskivens senter, med den effekt av viserne nærmest svever i løse luften over kronbladene. Til tross for at tegneserie-aktige blomsten er urskivens store blikkfang, er lesbarheten ivaretatt med de 12 kronbladenes plassering og form.

Urverket er en variasjon på det egenproduserte kronografverket HUB1214, som er strippet for tidtakingsfunksjonen og gitt navnet MHUB1214. Mekanikken kan både sees gjennom glasset i baklokket og skimtes gjennom kassen. Mens urskiven har en kunstnerisk estetikk, er urverket mer industrielt.

Førsteinntrykk

I en tid med «Rolex-krise», ventelister, hypebeasts og invistorer, er lekne lanseringer fra merker utenfor «boblen» mer forfriskende enn noensinne. Klokker som retter fokus tilbake på entusiasme og ukomplisert glede – og gjerne gi oss et lite dytt vekk fra saueflokken.

Hublot Classic Fusion Takashi Murakami Sapphire Rainbow er akkurat en sånn klokke. En spesialmodell som appellerer til de med overlappende interesse for både Hublot og Murakami – men som også lykkes i å fange en lekenhet og kulhet som kan sjarmere et bredere publikum.

Hvorvidt klokken er for henne, han eller «unisex» avhenger nok litt av øynene som ser. Personlig ville aldri spent på meg den helsvarte førsteutgaven, men ville båret regnbue-versjonen med stor glede. For meg gir materialbruken, fargene og designet klokken en nesten leketøy-aktig preg, som ikke oppleves som direkte feminin.

Takashi Murakami med klokken på håndleddet. Bilde: Hublot

Fakta og pris

Hublot Classic Fusion Takashi Murakami Sapphire Rainbow
507.JX.0800.RT.TAK21

Diameter: 45 mm
Tykkelse: 14,05 mm
Kassemateriale: Safirglass
Urskive: Sølvfarget, 487 edelstener
Glass: Safirglass
Vannresistens: 50 m
Rem: Gummirem

Urverk: Unico MHUB1214
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 72 timer

Tilgjengelighet: 100 eksemplarer
Veiledende pris: 100.000 CHF

Mer informasjon er tilgjengelig på hublot.com.


ANNONSE