Leses nå
«The Hublot Art Of Fusion Experience»

«The Hublot Art Of Fusion Experience»

Hublot, Urmaker Bjerke og Kjetil Jansrud inviterte – Tidssonen stilte opp.

Mange klokkeinteresserte mener noe om Hublot, men de færreste har opplevd klokkene på nært hold. Det gjorde det sveitsiske merket og Urmaker Bjerke noe med, da de forrige uke inviterte til «The Hublot Art Of Fusion Experience». Med alpinisten og Hublot-ambassadøren Kjetil Jansrud som medvert, fikk gjestene et unikt innblikk hos en av urindustriens mest uredde merker.

Chitra House på Fornebu var dekket til Hublot-fest. (Foto: Urmaker Bjerke)
Hublot-ambassadør Kjetil Jansrud holdt foredrag om sin karriere. (Foto: Urmaker Bjerke)

I luksuriøse Chitra House på Fornebu ble et representativt utvalg av Hublots kolleksjon presentert for arrangementets gjester. Blant høydepunktene var to oppsiktsvekkende referanser i safirglass – «Spirit of Big Bang Sapphire» og «Big Bang Unico Magic Sapphire» – som virkelig fanger lekenheten og galskapen Hublot er kjent for. Som om ikke det skulle være nok, var utstillingen krydret med flere av Kjetil Jansruds personlige klokker. For anledningen var også deler av annen etasje transformert til et lite urmaker-atelier, hvor gjestene fikk mulighet til å prøve seg med verktøy på Hublots særegne Big Bang-kasser.

Hublots urmaker i full sving. (Foto: Urmaker Bjerke)
Hublot Spirit Of Big Bang Sapphire. (Foto: Jon Henrik Haraldsen)

Både ideen om «fusion» og det porthull-inspirerte designet har vært sentralt for Hublot siden etableringen av MDM Genève på 80-tallet – fabrikken som i sin tid produserte den første Hublot-klokken. Under grunnlegger Carlo Crocco ble «simple» gummiremmer kombinert med edelt metall – en fusjon av svært ulike materialer. Da Jean-Claude Biver overtok skuten i 2004 ble konseptet videreforedlet, og resulterte i den velkjente «Big Bang». Klokken ble en salgssuksess av det sjeldne, og i 2007 ble merket en del av det mektige luksuskonglomeratet LVMH.

Les også...

Det er ingen hemmelighet at Hublot er et litt omdiskutert merke i det norske klokkemiljøet, men personlig tror jeg deler av skepsisen skyldes manglende «hands-on» erfaring med klokkene. For mange kan events som «The Hublot Art Of Fusion Experience» derfor være en øyeåpner, som på sikt bidrar til en mer interessant klokkefauna. Og akkurat det er svært velkomment i et tidsvis saueflokk-preget marked som lille Norge.


ANNONSE