Leses nå
Her er årets nyslipp fra Tudor

Her er årets nyslipp fra Tudor

Tudor utstyrer Black Bay 58 med GMT og oppdaterer kjenninger.

Tudor lanserer, oppdaterer og slipper nye variant av

Det er den tiden av året igjen, og i dag morges gikk startskuddet for Watches and Wonders 2024. Tradisjonen tro skal over 50 utstillerne trekke sløret av det som oftere enn ikke blir deres viktigste lanseringer for året.

Som vanlig er det ekstra mye spenning knyttet til Rolex og søskenselskapet Tudor. Ikke bare appellerer de to merkene til bredt publikum av klokkeinteresserte, men er tross en og annen lekkasje kjent for å holde kortene tett til brystet før lansering.

Nå er årets nyheter fra Tudor offentliggjort, og her er lanseringene du ikke bør gå glipp av.


ANNONSE


Entusiastfavoritt får GMT

Senest i fjor presenterte Tudor en ny variant av merkets Black Bay GMT. Modellen står fortsatt på menyen, men får nå selskap av en søskenmodell i mindre format.

Black Bay 58 GMT er akkurat det navnet indikerer. Med utgangspunkt i den svært populære Black Bay 58, har Tudor laget en GMT-modell på 39 mm.

Veien dit krevde et nytt og mindre urverk, i form av det nye «midsize» MT5450-U. I likhet med Tudors øvrige manufakturkalibere er urverket produsert av Kenissi. Gangreserven er på 65 timer, og svingetallet er 4 Hertz.

Mest interessant er det kanskje at Black Bay 58 GMT er et METAS-sertifisert Master Chronometer, som underlegger modellen strenge krav for presisjon, resistens mot magnetisme og driftsikkerhet.

Veiledende pris er 46.750 kroner på gummirem, mens lenke sender prisen opp til 49.000 kroner.

Black Bay fornyes

Generasjonsskiftet for «vanlige» Black Bay er ikke helt uventet, og startet i fjor med oppdateringen av den røde originalmodellen fra 2012.

I år slipper Tudor den svarte varianten, som nå har fått en mer monokrom fargepalett, «T-fit»-lås og Master Chronometer-status.

Som jeg skrev om fjorårets lansering, er Black Bay redesignet fra bunnen og opp. Både kasse, tallskive, glass og urverk er nytt fra forrige generasjon.

Kassen måler fortsatt 41 mm i diameter, og huser Tudors manufakturkaliber MT5602-U. Urverket har 70 timers gangreserve, spiral av silisium og er i tillegg til METAS også COSC-sertifisert.

I likhet med den røde versjonen fra i fjor kan også den svarte utgaven leveres på en jubilee-aktig lenke og gummirem. Den velkjente oyster-aktige lenken med nagle-design er selvfølgelig også tilgjengelig.

Nye Black Bay starter på 45.000 kroner på gummirem, mens «jubilee» koster 48.500 kroner. Vanlig «oyster» er priset til 47.300 kroner.

Nå med lenke

Black Bay 58 18K får også en liten men viktig oppdatering. Modellen i 18 karat gult gull har tidligere bare vært tilgjengelig på skinnrem, men kommer nå med helgull lenke. Lenken har et klassisk oyster-aktig design, og kommer med Tudors «T-fit»-spenne med mikrojustering.

Øvrige spesifikasjoner er uendre, som innebærer 39 mm kasse, manufakturkaliber MT5400 med 70 timers gangreserve og grønn skive med matchende bezel av aluminium.

Ikke overraskende betyr inkluderingen av lenke en merkbart prisøkning, og Black Bay 58 18k har er veiledende pris på 342.500 kroner.


ANNONSE