Leses nå
Hamilton lanserer klokker inspirert av «Dune: Part Two»

Hamilton lanserer klokker inspirert av «Dune: Part Two»

To særegne spesialmodeller basert på den storslåtte science fiction-filmen – og et unikt samarbeid.

Neste uke har den etterlengtede storfilmen «Dune: Part Two» premiere i Norge. Den amerikanske science fiction-filmen er regissert av Denis Villeneuve, og er oppfølger til «Dune» fra 2021. I hovedrollene finner vi blant annet Timothée Chalamet, Zendaya og Rebecca Ferguson.

Siden 1932 har klokker fra Hamilton blitt brukt i mer enn 500 store Hollywood-filmer, hvor den spesialproduserte klokken til «Interstellar» (2014) kanskje er den mest kjente.

Spesialprodusert for Dune

Under produksjonen av «Dune: Part Two» ble Hamilton forespurt av Denis Velleneuve, om å medvirke i utviklingen av en «Desert Watch» til bruk i filmen.

«Desert Watch» som snart blir å se på lerretet i «Dune: Part Two».

Sammen med filmens mesterrekvisitør Doug Harlocker – og uten å få vite hvilken funksjon objektet ville få – skapte Hamilton en særegen klokkelignende gjenstand.


ANNONSE


Rollen til Hamiltons «Desert Watch» forblir ukjent frem til premieren neste uke, og «klokken» er uansett forbeholdt filmens Fremen på Arrakis. Men samarbeidet med Legendary Entertainment og Warner Bros. Pictures åpnet for at Hamilton nå kan introdusere to klokker inspirert av «Desert Watch» og Dune-universet.

Basert på et ikon

Ventura XXL Bright Dune Limited Edition er en vir på Hamiltons ikoniske Ventura, som opprinnelig ble introdusert i 1957.

Denne gangen er det imidlertid snakk om en modernisert versjon, som byr på voksne dimensjoner og en særegen tallskive. Mønsteret er inspirert av Dune, og ved et knappetrykk lyser det opp.

Hamilton Ventura XXL Bright Dune Limited Edition.

Klokken drives av et kvartsverk huset i en PVD-behandlet stålkasse som måler 52 x 46,6 millimeter. Tykkelsen er på 11,8 mm, og vannresistensen er oppgitt å være 5 bar (50 meter). Modellen er begrenset til 3.000 eksemplarer, og veiledende pris er satt til 1.845 euro.

Ventura Edge Dune Limited Edition har en helt ny kasse, som aldri tidligere er benyttet i Ventura-familien.

Med sine kanter og vinkler minner det hele litt om et stealth-fly. Fronten er tydelig inspirert av «Desert Watch», og rammer inn et digitalt display med blå tall og lyseffekt.

Hamilton Ventura Edge Dune Limited Edition.

Den PVD-behandlede stålkassen måler 51 x 47,2 mm, og huser et digitalt kvartsverk. Kassens er vanntett til 10 bar (100 meter) og har en tykkelse på 13,8 mm. Ventura Edge Dune Limited Edition er begrenset til 2.000 eksemplarer, og har fått en pris på 2.592 euro.

Begge spesialmodellene leveres i en særegen innpakning inspirert av filmen, som fans av Dune utvilsomt vil sette pris på. Etter det Tidssonen kjenner til vil klokkene også bli tilgjengelige her til lands, når Hamilton snart åpner hos sin første autoriserte forhandler i Norge.


ANNONSE