Leses nå
Grand Seiko lanserer en ny og sporty(-ish) Spring Drive GMT

Grand Seiko lanserer en ny og sporty(-ish) Spring Drive GMT

SBGE248 er det seneste tilskuddet i Grand Seikos «Sport Collection».

Siden Grand Seiko offisielt ble gjort tilgjengelig i det internasjonale markedet i 2010, har utviklingen gått i et rivende tempo. Da mener jeg ikke «bare» klokkene, men også bevisstheten og kunnskapen rundt merket. Om ikke en del av de tradisjonsrike sveitserne er på vakt allerede, bør de definitivt være det.

For et par dager siden slapp Grand Seiko en ny modell i sportskolleksjonen. Spring Drive GMT SBGE248 er ingen revolusjon, men viser hvordan Grand Seiko helhjertet forsøker å ta en større bit av det globale klokkemarkedet. Kombinasjonen av bezel i gult gull med blå insert og urskive i samme farge, føles veldig (av mangel på bedre beskrivelse) «europeisk». Designet er åpenbart ingen kopi, men oppleves som noe som kan konkurrere med typiske sportsmodeller fra merker som Omega og Rolex.

Grand Seiko Spring Drive GMT SBGE248. (Foto: Grand Seiko)

Nye Spring Drive GMT med gult gull er en nær slektning av den eksisterende ref. SBGE201 i stål. I praksis betyr det en flott stålkasse på 44 mm, utstyrt med en passen lenke av samme materiale. Klokken er åpenbart ingen smårolling, men både komfortmessig og estetisk funker det. Sistnevnte skyldes i høy grad Grand Seikos fokus på ytre finisj, som jevnt over er blant den beste i klassen.

På innsiden sitter det egenproduserte kaliber 6R66, som debuterte i 2006. Urverket bygger på Seikos Spring Drive-teknologi, og kan enkelt forklart beskrives som et mekanisk urverkt som reguleres ved hjelp av kvartsteknologi. Det gir en skyhøy presisjon, som Grand Seiko oppgir å være ±1 sekund per dag.

Les også...


ANNONSE


Alt i alt er Spring Drive GMT SBGE248 en spennende nyhet, som trolig avslører litt av Grand Seikos om å øke i de høyere prisklassene.

Mer informasjon om klokken er tilgjengelig på grand-seiko.com.

Finisjen er høy – slik vi kjenner fra de fleste Grand Seiko. (Foto: Grand Seiko)

Spesifikasjoner:

  • Modell: Grand Seiko Spring Drive GMT – SBGE248.
  • Det ytre: Stålkasse med bezel av 18k gult gull – 44 mm diameter, 14,7 mm tykkelse – safirglass i front, baklokk og bezel – stållenke – vannresistent 200 meter.
  • Det indre: Grand Seiko Spring Drive kaliber 9R66, egenprodusert – timer, minutter, sekunder, dato, GMT og gangreserveindikator – 72 timer gangreserve – ±1 sek. per dag / ±15 sek. per måned (gjennomsnitt).
  • Pris: 12.500 euro – ventes i september.