Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Grand Seiko lanserer Hi-Beat 36000 GMT limited edition

Grand Seiko lanserer Hi-Beat 36000 GMT limited edition

Jon Henrik Haraldsen

Forrige uke var jeg og en håndfull andre bloggere og journalister, invitert på den såkalte  «Seiko Media Experience» i Japan. Kort og godt en utrolig spennende opplevelse, som jeg vil dele mer av i tiden fremover.

Før den tid, vil jeg allikevel dele en godbit fra Grand Seiko. Da vi var på besøk i Shizuki-ishi Watch Studio, ved Morioka Seiko Instruments Inc. (fødestedet til helmekaniske Seiko, Grand Seiko og Credor), fikk vi lurt oss til en sniktitt på en helt spesiell urskive. Våre verter var svært hemmelighetsfulle, men hintet til at den tilhørte en helt spesiell limited edition, som var rett rundt hjørnet.

I dag ble modellen offisielt lansert, som Grand Seiko Hi-Beat 36000 GMT Limited Edition (SBGJ227). Her er den store nyheten den særegne grønne urskiven, mens de øvrige spesifikasjonene matcher den kritikerroste SBGJ005, som vant den prestisjetunge «Petite Aiguille»-prisen under Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) i 2014. Det var for øvrig første gang et asiatisk merke tok hjem prisen fra det velkjente arrangementet.

Skiven har en dyp grønn farge, og særegent stemplet mønster. Selvfølgelig laget in-house, i den imponerende avdelingen for produksjon av skiver. I følge Grand Seiko er skiven inspirert av påfuglen (definitivt en morsom referanse for Tidssonen-forumister). Dyr og symbolisme er kanskje ikke noe vi her hjemme har noen spesielt sterke følelser om, men Grand Seiko mener påfuglen er et symbol på udødelighet, fornyelse, og allvitenhet. Uansett om man kjøper symbolikken eller ikke, står klokken støtt på egne ben. Skiven er rålekker, og kassen i rustfritt stål byr på Grand Seiko sin etterhvert velkjente rå finish – såkalte «Zaratsu». Selve kasseformen er en 40 mm nytolkning av Grand Seikos kjente ref. 44GS fra 1967.

På innsiden av kassen sitter det in-house-produserte kaliber 9S86, sin er et «hi-beat» urverk med en frekvens på 36.000 vibrasjoner per time. Presisjonen oppgis å være +5/-3 sekunder per dag (når den ligger stille), og gangreserven er 55 timer. La oss heller ikke glemme at verket har en GMT-komplikasjon, selv om det kanskje er temmelig åpenbart ut fra navnet.

Grand Seiko Hi-Beat 36000 Limited Edition (SBGJ227) er tilgjengelig i kun 700 eksemplarer, og får en veiledende pris i Europa på 7.700 euro.