Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Grand Seiko feirer 65-årsjubileet for Godzilla

Grand Seiko feirer 65-årsjubileet for Godzilla

Jon Henrik Haraldsen

Godzilla 65th Anniversary Limited Edition markerer 65 år med det japanske monsteret.

Fra å være en kuriositet for kjennere, har Grand Seiko de seneste årene etablert seg som reell utfordrer for flere av de sveitsiske tungvekterne. Underveis har merket tatt flere grep for appellere mer til vestlige preferanser. Likevel er det nok ingen grunn til å frykte at Grand Seikos lett eksentriske japanske kvaliteter skal gå tapt – noe vi ser et tydelig bevis på i dag.

Grand Seiko Godzilla 65th Anniversary Limited Edition (SBGA405) er en herlig absurd feiring av 65-årsjubileet for det velkjente monsteret. Godzilla inntok kinolerretet for første gang i 1954, i den japanske klassikeren med samme navn. Filmen var bare starten på en franchise som fortsatt ruller videre, og som til nå har omfattet over 30 filmer.

Grand Seiko Godzilla 65th Anniversary Limited Edition (Foto: Seiko)

For oss utenforstående her i nord er det kanskje litt vanskelig å forstå hvor populært Godzilla faktisk er. Tar man turen til Tokyo, vil man imidlertid raskt få et bilde av omfanget. Blant de mest populære attraksjonene i underholdningsdistriktet Shinjuku, finner vi en gigantisk Godzilla som tilsynelatende baner seg vei gjennom taket på skyskraperen til filmproduksjonsselskapet Toho. La oss heller ikke glemme nye «Godzilla Square» i Hibiya, kun noen få minutters gangavstand fra Ginza.

Godzilla vokter over Shinjuku. (Foto: Dylan Gonzales / Pixabay)

En link mellom Grand Seiko og Godzilla virker usannsynlig, men er faktisk både reell og sterkere enn man skulle tro. I den originale filmen ødelegger monsteret klokketårnet på varehuset Wako i luksusbydelen Ginza. I tillegg til å være et velkjent landemerke, ble Wako i sin tid etablert av Seikos grunnlegger Kintaro Hattori, og er fortsatt en del av Seiko Holdings Corporation.

Men la oss gå tilbake til klokken. Grand Seiko forteller at SBGA405 har flere Godzilla-inspirerte trekk, men i praksis er klokken en smakfull limited edition uten for mye gimmick. Mønsteret på den røde urskiven er inspirert av Godzillas varmestråle, med remmen av haiskinn gjenskaper monsterets røffe hud.

Remmen har en spesiell tekstur. (Foto: Seiko)

Den kantete urkassen i titan har vi stiftet bekjentskap med i tidligere referanser i Grand Seikos sportskolleksjon. På innsiden tikker en enda eldre kjenning, i form av Spring Drive kaliber 9R15. Valget av Spring Drive er nok ikke tilfeldig, for teknologien har i år 20-årsjubileum.

I følge Grand Seiko er SBGA405 en limited edition på 650 eksemplarer, og veiledende pris i Europa er satt til 12.700 euro. Mer om Godzilla 65th Anniversary Limited Edition er tilgjengelig på grand-seiko.com.

Glasset er dekorert med at Godzilla-motiv. (Foto: Seiko)

Fakta og pris

Modell: Grand Seiko Godzilla 65th Anniversary Limited Edition (SBGA405)
Dimensjoner: 44,5 mm / 14,3 mm
Materiale: Titan
Vannresistens: 20 bar (200 m)

Urverk: Spring Drive 9R15, egenprodusert
Type: Spring Drive
Funksjoner: Tidsvisning, dato, gangreserve
Presisjon: +/- 0,5 sekunder per dag (+/- 10 sekunder per måned)
Gangreserve: 72 timer

Rem: Haiskinn, foldespenne

Veiledende pris: 12.700 euro
Tilgjengelighet: 650 eksemplarer

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!