Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Grand Seiko feirer 60 år med fire spesialmodeller

Grand Seiko feirer 60 år med fire spesialmodeller

Jon Henrik Haraldsen

Jubileumsåret markeres med to nye automatiske og to kvarts.

Da den første Grand Seiko så dagens lys i desember 1960, var den et direkte resultatet av det hårete målet om skape det ultimate armbåndsuret. Merket fikk tidlig en solid posisjon i det japanske markedet, men har offisielt kun vært tilgjengelig internasjonalt de seneste ti årene.

I år fyller Grand Seiko 60 år – et tall som ikke bare et fundamentalt tall innen horologi, men er dessuten symbolsk for gjenfødelse i japansk kultur («kanreki»). Allerede nå starter feiringen med avdukingen av fire nye modeller, men i følge Grand Seiko kan vi forvente et år fylt med overraskelser forbundet med jubileet.

Mekanisk for herre og dame

Heritage Collection Hi-Beat 36000 Limited Edition (SBGH281). (Foto: Grand Seiko)

SBGH281 byr på et mekanisk kaliber 9S85 huset i en moderne 40 mm stålkasse inspirert av den ikoniske 44GS far 1967 – klokken som på mange måter definerte «Grand Seiko-stilen». Urskiven er utført i Grand Seikos blå signaturfarge, med gullfarget logo og rød skrift. Sistnevnte matcher en rød sekundviser, og fargeskjemaet går igjen i alle de nye herremodellene. Klokken er begrenset til 1.500 eksemplarer, og den veiledende priser oppgitt til 6.200 euro.

Elegance Collection Women’s Automatic Limited Edition (STGK015). (Foto: Grand Seiko)

STGK015 er variasjon på den nesten nye Elegance Collection for damer, og er utstyrt med det selvopptrekkende kaliber 9S27. Urskiven er fremstilt av perlemor, hvor 11 diamanter utgjør markørene. Kassen på 27,8 mm er utført i rustfritt stål, hvor bezelet er utsmykket med 45 diamanter. Kun 300 eksemplarer blir tilgjengelige, og prisen er satt til 9.900 euro.

To kvarts med nytt urverk

Mens de automatikk-modellene bygger på eksisterende urverk, er det et splitter nytt urverk som tikker i de to nye kvarts-modellene. Kaliber 9F85 byr uavhengig justering av timeviseren, som kan opereres uten å stoppe sekundviseren. Det gjør for eksempel hopping mellom ulike tidssoner til en lek.

I den første kvarts-modellen, SBGP007, er urverket justert til en presisjon på ±5 sekunder per år. Klokken har en kasse på 40 mm i rustfritt stål, som en beskytter en helt unik urskive. I det tilsynelatende uniforme mønsteret vil man ved nærmere øyesyn oppdage initialene «GS» ved markøren kl. 4. Modellen kommer i 2.500 eksemplarer, og har fått en pris på 3.900 euro.

Heritage Collection Quartz Limited Edition (SBGP007). (Foto: Grand Seiko)

SBGP015 byr på samme nye urverk, som her er justert til en presisjon på ±10 sekunder per år. Estetisk er det snakk om en mer sporty og tøffere modell sammenlignet med den litt mer presise søskenmodellen. Stålkassen måler fortsatt 40 mm i diameter, men er utstyrt med et blått keramisk bezel. Urskiven har ikke det særegne mønsteret, men har en mer klassiske overflate med solstrålemønster. Klokken blir tilgjengelig i 2.000 eksemplarer, og også her er den veildende prisen er satt til 3.900 euro.

Sport Collection Quartz Limited Edition (SBGP015). (Foto: Grand Seiko)

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!