Leses nå
Frederique Constant er tilbake i Norge

Frederique Constant er tilbake i Norge

Frederique Constant er klare for å begeistre med manufakturverk og oppnåelige komplikasjoner.

Siden lanseringen av den første kolleksjonen i 1992 har Frederique Constant utfordret den etablerte klokkebransjen. Tro mot grunnfilosofien om tilgjengelig luksus, har det sveitsiske merket gang på gang bevist at høy kvalitet og «in-house», ikke er forbeholdt de aller høyeste prisklassene.

Det sies at selvgjort er velgjort, og i klokkenes verden knyttes det mye prestisje til egenproduksjon fremfor utstrakt bruk av underleverandører. Som et ekte manufaktur er Frederique Constant involvert i alle steg av produksjonen – av alt fra enkle basismodeller til svært avanserte komplikasjoner.

Totalt har Frederique Constant hele 30 in-house-kalibere i porteføljen. Blant samlere og entusiaster har selskapet særskilt utmerket seg med sin flyback-kronograf, worldtimer, evighetskalender og tourbillon. Andre innovasjoner omfatter blant annet gangsystemet «Monolithic Oscillator» og den analoge smartklokken «Horological Smartwatch».

De seneste par årene har imidlertid mye av oppmerksomheten vært rettet mot suksessmodellen Highlife, som er en nytolkning av merkets 20 år gammel klassiker med samme navn. Kolleksjonen kjennetegnes av en luksuriøs stil med integrert lenke, hvor stikkordet er sporty eleganse.

Frederique Constant Highlife.

Relanseres i Norge

Etter å ha vært ute av de norske markedet i en periode, er det nå duket for en storslått retur for Frederique Constant.

– Vi har lenge hatt et godt øye til Frederique Constant, og sett hvordan det har utviklet seg positivt år etter år. Å lansere et nytt merke i Norge er en stor oppgave, men nå følte vi at tiden var inne for å satse, sier Nicolai Bjerke.

Nicolai Bjerke står i spissen for satsingen på Frederique Constant i Norge.

Han er daglig leder for Scandinavian Time, som nå har rollen som norsk distributør for Frederique Constant. Fra før representerer selskapet merker som Herbelin, Movado og Venezianico.

– Det er ingen hemmelighet at den sveitsiske urindustrien er litt sidrumpet, men Frederique Constant har ikke vært redd for å gå sin egen vei. De satser tungt på egenproduksjon, men klarer samtidig å være veldig konkurransedyktige på pris.

For innvidde røper kanskje etternavnet at Nicolai Bjerke er født med klokker i blodet. Scandinavian Time inngår i samme eierstruktur som urmakerkjeden Urmaker Larsen – en familiebedrift hvor pappa Christian Bjerke på snart 70 år fortsatt er aktiv med verdifull kunnskap og erfaring fra et helt liv i bransjen.

Frederique Constant Classics Worldtimer Manufacture.

Selv har Nicolai Bjerke vært tett på klokker så lenge han kan huske. Likevel er det noe spesielt ved Frederique Constant som vekker sterke følelser.

– Spesielt den nye Highlife med tourbillon og evighetskalender er en sånn klokke som får det til å krible litt i magen. Og enda mer imponerende er det når man vet at den er «in-house», og at prisen ikke er høyere enn den er. Jeg må også trekke frem Classics Worldtimer og Flyback Chronograph Manufacture, som er to meget lekre klokker til en veldig bra pris.

Et utvalg av Frederique Constant er allerede på plass hos Urmaker Larsen. På sikt har imidlertid Scandinavian Time ambisjoner om å bygge ut et større forhandlernettverk som dekker de sentrale delene av landet.

– Vi har troen på at stadig flere klokkekjøpere vil få øynene opp for kvaliteten Frederique Constant leverer, og ikke minst se verdien i å velge noe ikke alle andre har. Men det tar selvfølgelig litt tid å bygge opp et merke i Norge, og vi ønsker flere forhandlere som vil være med å ta Frederique Constant til nivået vi mener det hører hjemme, avslutter Bjerke.

Frederique Constant Highlife Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture.

Inviterer til eksklusiv visning

For å feire merkets retur til Norge inviterer Urmaker Larsen nå til en aften med Frederique Constant, torsdag 17. november i Oslo.

Kvelden byr på en unik mulighet til å se, ta på og prøve noen av de ypperste mekaniske klokkene fra Frederique Constant.

Frederique Constant Manufacture Classics Flyback Chronograph.

På programmet står også en spennende samtale med Niels Eggerding. Nederlenderen har fløyet inn fra Genève, hvor han til daglig er Managing Director for Frederique Constant.

Med julen er rett rundt hjørnet vil du også få mulighet til å kjøpe noen av sesongens klokker til spesielle priser. Og én heldig person vil også forlate kvelden med en splitter ny klokke.

Når: Torsdag 17. november kl. 17:30–20:00
Hvor:
Leiligheten (Hos Arne), Gøteborggata 27B, Oslo