"Tidtaking-nullstilling" hengt seg opp på Chronograph-klokke

Medlem
21. mai 2012
Innlegg
2
Hei. Beklager på forhånd for manglende faguttrykk.

Solgte en Tissot PRC100 til en privatperson nylig. I dag får jeg en telefon der klokken har hengt seg helt opp.

Når man trykker inn øverste knapp begynner sekundene og gå og man stopper den ved et trykk til. Med knappen under nullstiller man tidtakingen, slik at "sekund- og minuttviser" går en runde rundt og i startposisjon.

Det som har skjedd nå er at sekund- og minuttviseren til tidtaking går rundt konstant i et forrykende tempo. Dette er noe som plutselig oppsto.

Hva kan ha skjedd? Hvordan fikses det? Er klokken blitt ødelagt?

På forhånd takk for svar.
 
Mener at det er en ETA7750 verk i den klokken. Mulig at hammeren som skal stoppe sekundviseren tilbake til 12 har hengt seg opp. Den trenger nok litt smøring og service hos urmakeren.
 
Dette er vel en Quartz cronograf? Altså en batteriklokke og det er mulig den har "hengt seg opp", få en urmaker til å åpne den og "null stille den" slik at ting starter på nytt igjen. Er det ikke det får man få en dom av urmakerne om hva dom er galt, og hva som evt må gjøres for å få sving på sakene.
 
Redigert:
Dette er vel en Quartz cronograf? Altså en batteriklokke og det er mulig den har "hengt seg opp", få en urmaker til å åpne den og "null stille den" slik at ting starter på nytt igjen. Er det ikke det nok får man få en dom av urmakerne om hva dom er galt, og hva som evt må gjøres for å få sving på sakene.

TISSOT PRC100 Automatic Valjoux Chronograph Mens Watch T0084141103101 - E-oro.gr - YouTube

http://indepth.watchprosite.com/show-nblog.post/ti-737188/

Mulig den har både quartz og automatic..
 
Redigert:
Det er en Quartz.

Hva tar urmakere for å åpne og nullstille en sånn klokke evt.?