Snakk om å miste nattesøvnen...

Medlem
17. mars 2009
Innlegg
418
Sted
Dølenes dal.
Av Øyvind Schou
Publisert:09. februar 2018, kl. 18:24


Kristian Hviding Kvams lidenskap er dyr nok som den er. Den kunne blitt katastrofal da han nylig mistet en lånt klokke til 8,7 millioner kroner rett ned på et flisgulv i Genève.


Med et skjevt smil og en tørr kommentar forsøkte russeren bak i køen og løse opp stemningen. Men for Kristian Hviding Kvam (40) var det som nettopp hadde skjedd en katastrofe med utenkelig rekkevidde.

Like før det magevrengende øyeblikket befant drammens-kiropraktoren seg i paradis. Her var han. På verdens største klokkemesse i Genève. Omringet av likesinnede, altså spesielt inviterte klokke-aficionados fra hele verden.

Med lisens til å beføle og avfotografere verdens dyreste og fineste klokker. Hodet summet av sveitsisk presisjon som tikket og tikket.

Og Kristian, fikk aller nådigst lov til å feste Richard Mille-klokken (RM53-01) rundt venstre håndledd. I høyrehånden holdt han kameraet og startet avbildingen.

– Men det var dårlig lys, så jeg tippet håndleddet litt ned mot venstre. Da seilet klokken rett ned på flisgulvet – fra halvannen meters høyde.

Blir neppe invitert tilbake
Han kan smile av det nå, men da det skjedde var det forferdelig.

– Sold!

klokke_1.jpg

RM53-01: Richard Mille. Dette er en av verdens mest eksklusive klokkeprodusenter som lager teknisk svært avanserte klokker. Prisen vil være på 8,9 millioner kroner. Foto: Youenn.B (Richard Mille)

Ja, du kan tro 40-åringen lurte på hvordan dette skulle ende. Richard Mille-klokken har en utsalgspris på 900.000 euro. Omregnet til dagens kurs utgjør dette 8,7 millioner kroner. Med litt hell i budrunden skulle dette kunne holde til en anstendig villa på Toppenhaug.

Men miraklenes tid var ikke forbi. Klokken overlevde sammenstøtet. Richard Mille-damen så sjokkert på ham. Russeren smilte lakonisk. Og klokkekiropraktoren trakk seg rolig unna.

– Det var skikkelig flaut! Jeg blir nok ikke invitert tilbake til den messen, sier han.