Jaeger-LeCoultre Master Compressor Diving Alarm Navy SEALs

Medlem
3. april 2014
Innlegg
1.251
Sted
Viken
IMG_0594.jpg

Jeg fikk en oppfordring om å skrive en liten review av min relativt nyankomne diver med det korte, konsise og velklingende navnet: Jaeger-LeCoultre Master Compressor Diving Alarm Navy SEALs (forkortet til JLC NSA). Jeg har aldri skrevet noe review før, men skal prøve å formidle noen av inntrykkene denne tøffingen gir :)
Dette er min første Jaeger-LeCoultre, og det i seg selv er jo litt stas :) Jeg har hatt Panerai, Rolex, IWC, Breitling, Omega osv, men denne er ulik alle jeg har prøvd i de andre merkene. Både skive, urverk med mekanisk alarm og to kroner, samt kassen i titan bidrar til det.

JLC-en er som sagt laget i titan, som gjør den forbausende lett, til tross for sine relativt voksne 44 mm. Den er også ganske slank, kun 12 mm i høyden. Jeg vil si den størrelsesmessig oppleves omtrent som en klassisk 44mm Panerai med Luminor Marina kassen. Men den lavere profilen og vekten, sammen med en meget behagelig gummirem, gjør at klokken sitter bedre på håndleddet.

Kasse

IMG_0607.jpg

baklokk 01.jpg

Kassen er laget i titanium, og har børstet finish, stort sett over det hele. Unntakene er "chamfers"-ene på lugs-ene, som er blankpolert. Akkurat den detaljen setter jeg stor pris på, da den er med å fremheve den fine utformingen på lugs-ene, samt gir bittelitt "skinn" på en ellers matt klokke. Det er også verdt å nevne kontrasten mellom vannrett børsting på kassen og loddrett børsting på lugsene. Meget fint utført! Forøvrig er kasseformen karakteristisk med sine to matt-svarte kroner med blanke kronelåser. Totalt sett er uttrykket litt "teknisk" eller "stealth", om du vil.

Klokken min er tre år gammel, og det virker som om den er usedvanlig motstandsdyktig mot riper! Jeg hadde forventet mer bruksspor på en kasse i titanium, men denne har bare en ripe på den ene kassesiden, samt et bittelite hakk på den ene lug-en. Ingen av disse er lett synlige med det blotte øye, bortsett fra ripen på siden når lyset treffer uheldig. Men jeg måtte "sikte" og lete for å finne den da jeg overtok klokken fra forrige eier som gjorde meg oppmerksom på den.
bezel 01.jpg

Bezelen er spesiell, med keramisk insert. Den har en matt, koksgrå utførelse, med perfekt innfreste siffer, samt usedvanlig skarpt innfreste spor på kanten, som gjør at man får godt tak. Den er dessuten blankpolert på utsiden, så "taggene" skinner liksom litt. Veldig stilig! Bezelringen beveger seg i 60 hakk, ikke 120, som vel er mer vanlig. Bevegelsen er presis og lett, men bittelitt slark innenfor en posisjon, hvis jeg skal være pirkete. Trekant-markøren ved kl 12 på bezelen er sylskarp og flott utført!
lugs 01.JPG side 03.jpg side 06.jpg

Skive
IMG_0605.jpg

Skiven er matt med numerisk 6, 9 og 12, og dato i 3-er posisjon. Dessuten med 5-minuttersindekser og minuttmarkeringer langs kanten mot bezelen. Viserne er kraftige og hvite, som gir en ypperlig kontrast mot den matte skiven - og dermed super lesbarhet. Sekundviseren har en rød tupp, som gir akkurat bittelitt farge til klokken. Da denne klokken har mekanisk alarm, har den som vanlig på JLC sine mekaniske alarmklokke en dreibar "senter-skive". Denne innerste skiven er helt svart, mens resten av skiven er en ørliten tanke lysere. Teksten på skiven er nydelig påført, og følger med den innerste skiven når man stiller alarmen.
Alarmen stilles altså ved å rotere den innerste skiven, slik at trekant-markøren (kl 6 i normalposisjon), peker på den tiden man vil at alarmen skal gå av.
Lumen på klokken er meget bra! Kanskje ikke like kraftig som det beste fra Panerai og Omega, men den varer hele natten, og overgår greit Rolex-lume.
lume 00.JPG


Urverk
Jeg er ikke noe spesialist på urverk, men denne klokken har JLC's kaliber 956, med aner tilbake til det originale JLC Memovox fra 1950. Urverket har to kroner, begge med en fiks kronelås. "Kransen" på kronen kan vris 180 grader for å åpne og låse kronen. Dette er markert på kransen med rød markering opp når kronen er ulåst, og hvit markering når kronen er låst. Så det er lett å se om kronen er låst eller åpen. Denne kronenlåsen er genial og svært enkel og behagelig i bruk. Den nederste kronen er en vanlig krone som brukes til å opptrekk og å stille tiden. Den øverste kronen brukes til å trekke opp alarmen, samt å stille dato og å stille alarm-tidspunkt. Det fungerer faktik helt greit å stille og trekke opp alarmen med klokken på hånden. Jeg har stor glede av å bruke alarmen for å huske små gjøremål i hverdagen :) Og alarmlyden er fantastisk! Høres akkurat ut som en god gammeldags nattbordsvekkerklokke, dog i litt mindre format. Men en skikkelig, klar og tydelig mekanisk ringing. Ikke til å overhøre!
JLC_956.jpg
IMG_0600.jpg

Her ser vi kronene i opplåst posisjon, markert med rødt. Og vi ser også hvordan teksten på krone-"låsene" beskriver hvilken vei man skal skru for å justere alarm (nedover), eller dato (oppover).​

Rem
Modellen finnes med flere ulike remmer. Min kommer på en gummirem, og en NATO følger også med. Dessuten følger det med en skinn/nylonrem. Gummiremmen synes jeg er usedvanlig bra! Jeg føler den er mer behagelig enn f.eks Panerai sin. Muligens på grunn av "trekkspill"-utformingen :) Det gjør at jeg kan ha den litt stramt, uten at det blir ubehaglig. Samtidig sitter klokken som et skudd, og med sin lave vekt oppleves den (svakt overdrevet) som en del av armen ;).
nato 01.jpg

Natoen har jeg lest omtalt som den beste på markedet. Jeg har aldri vært noen stor fan av klokker på NATO, særlig pga de bygger så mye i høyden. Men i det siste har jeg brukt Tidssonens egen "DeLux"-NATO, en skinn-nato fra Bulang & Son, samt at jeg har brukt den originale Omega-NATO-en som hører til Speedy Tuesday. I dette selskapet vil jeg si meg enig med dem som mener NATO-en fra JLC er den beste på markedet! Den er usedvanlig myk, samt at den har en spesiell utforming som gjør at man får enkel og ikke får dobbel rem under klokken, så den bygger ikke så mye i høyden som en vanlig NATO. Dessuten har den jo en nydelig JLC-spenne, som også bidrar til å heve den opplevde kvaliteten. Men forøvrig vil jeg slå et slag for tidssonens "De-Lux"-NATO, som jeg synes er den nest-beste på markedet :)
Skinn-remmen, også den fra JLC, har jeg bare så vidt brukt. Den kjennes selvfølgelig å være i super kvalitet, og med god, om ikke perfekt tilpasning til kassen (Finnes en liten glipe mellom rem og kasse). Den smalner litt til 20 mm ved spennen, og den er det "netteste" og mest "dressy" alternativet til denne klokken.
spenne.jpg


Innpakning
Klokken kommer i en kraftig boks, som kler den røffe klokken! Det mest spesielle med boksen er en egen plass til remmer. Veldig elegant utført, med et elegant utført "lokk", med en plakett med teksten "MASTER COMPRESSOR" osv.. Inni puten som klokken sitter fastspent på når den er i boksen finner vi et verktøy for skifte av rem.
boks 01.JPG


Konklusjon
Dette er en røff diver som mener alvor. Bill Clinton har brukt den til dress, og det går vel an, selv om den passer bedre ute i felten. Klokken gir et solid inntrykk, der alt er praktisk fokusert: kroner, bezel og gummirem - alt meget solid og praktisk i bruk. Man kan vel diskutere hvor praktisk det er med alarm på en slik klokke, men at den fungerer godt og er enkel i bruk er det ingen tvil om. Og ikke minst bidrar den til designet med de to kronene, som er en viktig del av modellens "personlighet". Størrelsen på 44mm mener jeg er perfekt til en klokke som dette. Dette er ikke en typisk klokke som skal smyge seg under mansjetten. Når det er sagt, så bygger den jo faktisk bare 12mm i høyden, så ingen umulighet. Bærekomforten er den beste jeg har opplevd på en 44mm. Det skyldes nok både lav vekt og en meget bra gummirem! Forøvrig synes jeg finishen på klokken er meget bra, og jeg liker designet. Om jeg skal trekke for noe må det først og fremst være driftsreserve på bare 45 timer. Ikke spesielt dårlig, men jeg kunne gjerne ønsket meg 70 timer :). Men alt i alt en praktisk og stilig dykker med markant "personlighet" som skiller seg fra mengden!

Pluss:
Design, bærekomfort, finish, lume, alarmfunksjon, originalitet, kassens motstandsdyktighet mot riper.

Minus:
Bittelitt slark når bezel er i posisjon (men bezel-bevegelsen ved vridning er fremragende).
Ikke perfekt tilpasning mellom skinnrem og kasse.
Bare 45 timer driftsreserve.

Spesifikasjoner:
Modellnummer: 183T670
Verk: JLC inhouse caliber 956
Gangreserve: 45 timer
Kassediameter: 44 mm uten krone
Kassetykkelse: 12 mm
Avstand mellom lugs: 23 mm
WR: 30 ATM / 300m
Komplikasjoner: Alarm, dato, låsbare kroner.
wr09.JPG

wr01.jpg wr03.jpg wr05.jpg wr06.jpg profil 02.jpg profil 01.jpg nato 04.jpg
 
Redigert:
Den absolutt tøffeste JLC jeg har sett til nå. Kan jeg spørre hva man må ut med for et eksemplar?
 
Tusen takk som deler!
Det uret er min store guilty pleasure. Elsker alt med uret, med unntak av U.S NAVY SEALS på baklokket.
Jeg var også av den oppfatning at uret bar lett på armen, pga. titan legeringen. Men jeg må innrømme ordet titan har påvirket meg mer en jeg ønsker å anerkjenne. Frem til i kveld har min hjerne fortalt min arm: Dette er en hviledag, fordi metallet er titan.
Jeg ble litt overrasket når jeg for første gang la noen ur på vekten.
---
(1)
kun kasse
IMG_20171201_221925.jpg

---
(2)
kasse + jlc nato. (beklager, men baretter er ikke på vekten)
IMG_20171201_222440.jpg

---
(3)
kasse + gummi (uten baretter)
IMG_20171201_222322.jpg

---
(4)
nesten full pakke (nå med baretter, men uten 2 stk ledd)
IMG_20171201_222004.jpg

---
(5)
2 stk ledd som ikke er i bruk.
IMG_20171201_230529.jpg

---

Oppsummering Jaeger LeCoultre Master Compressor Diving Alarm Navy SEALs:
1 kasse: 96.9g
2 kasse + nato: 116.1g (uten baretter)
3: kasse + rubber: 125,7g (uten baretter)
4/5: kasse,lenke,baretter + 2 links: 168.8g + 7.3g
(på min modell, er barett vekten 0,2g)


off topic, men...
uret som føles tyngst (i mitt hode). Før det ble lagt på vekten
IMG_20171201_221834.jpg

---
kasse, med fravær av 2 ledd.
IMG_20171201_221907.jpg

---
2 ledd
IMG_20171201_233952.jpg

---
 
Veldig bra review av kul klokke. (Har en JLC MC Alarm på armen nå.) Hvordan slår man av og på
alarmen, og hvordan set man at alarmen er av/på? Min trenger en ekstra "krone" bare for å slå
alarmen av/på (og sette verdenstid). Når alarmen ikke er stilt inn på 6, blir det ikke litt irriterende
med skjev tekst? Uansett, beintøff klokke!
 
Dette er min første crush innen highend mekaniske ur, og denne omtalen sammen med flotte bilder vekker til live gamle følelser:oops:
Tusen takk for at du tok oppfordringen, og en godt skrevet omtale.
 
Meget bra skreve. Lysten på en Jlc vart ikkje mindre. Forøvrig så er eg enig med deg om rubber reimer, men angående panerai så har dei også komt med trekkspill rubber, forøvrig første reim av den sort eg har likt og som du seier kan eg også ha den stramnere på.
 
Takk for flott omtale av barskt ur. Det er slike innlegg som løfter forums siden til nye høyder. Takk
 
Vis vedlegg 69231
Jeg fikk en oppfordring om å skrive en liten review av min relativt nyankomne diver med det korte, konsise og velklingende navnet: Jaeger-LeCoultre Master Compressor Diving Alarm Navy SEALs (forkortet til JLC NSA). Jeg har aldri skrevet noe review før, men skal prøve å formidle noen av inntrykkene denne tøffingen gir :)
Dette er min første Jaeger-LeCoultre, og det i seg selv er jo litt stas :) Jeg har hatt Panerai, Rolex, IWC, Breitling, Omega osv, men denne er ulik alle jeg har prøvd i de andre merkene. Både skive, urverk med mekanisk alarm og to kroner, samt kassen i titan bidrar til det.

JLC-en er som sagt laget i titan, som gjør den forbausende lett, til tross for sine relativt voksne 44 mm. Den er også ganske slank, kun 12 mm i høyden. Jeg vil si den størrelsesmessig oppleves omtrent som en klassisk 44mm Panerai med Luminor Marina kassen. Men den lavere profilen og vekten, sammen med en meget behagelig gummirem, gjør at klokken sitter bedre på håndleddet.

Kasse
Vis vedlegg 69234
Vis vedlegg 69228
Kassen er laget i titanium, og har børstet finish, stort sett over det hele. Unntakene er "chamfers"-ene på lugs-ene, som er blankpolert. Akkurat den detaljen setter jeg stor pris på, da den er med å fremheve den fine utformingen på lugs-ene, samt gir bittelitt "skinn" på en ellers matt klokke. Det er også verdt å nevne kontrasten mellom vannrett børsting på kassen og loddrett børsting på lugsene. Meget fint utført! Forøvrig er kasseformen karakteristisk med sine to matt-svarte kroner med blanke kronelåser. Totalt sett er uttrykket litt "teknisk" eller "stealth", om du vil.

Klokken min er tre år gammel, og det virker som om den er usedvanlig motstandsdyktig mot riper! Jeg hadde forventet mer bruksspor på en kasse i titanium, men denne har bare en ripe på den ene kassesiden, samt et bittelite hakk på den ene lug-en. Ingen av disse er lett synlige med det blotte øye, bortsett fra ripen på siden når lyset treffer uheldig. Men jeg måtte "sikte" og lete for å finne den da jeg overtok klokken fra forrige eier som gjorde meg oppmerksom på den.
Vis vedlegg 69229
Bezelen er spesiell, med keramisk insert. Den har en matt, koksgrå utførelse, med perfekt innfreste siffer, samt usedvanlig skarpt innfreste spor på kanten, som gjør at man får godt tak. Den er dessuten blankpolert på utsiden, så "taggene" skinner liksom litt. Veldig stilig! Bezelringen beveger seg i 60 hakk, ikke 120, som vel er mer vanlig. Bevegelsen er presis og lett, men bittelitt slark innenfor en posisjon, hvis jeg skal være pirkete. Trekant-markøren ved kl 12 på bezelen er sylskarp og flott utført!
Vis vedlegg 69237 Vis vedlegg 69244 Vis vedlegg 69245

Skive
Vis vedlegg 69233

Skiven er matt med numerisk 6, 9 og 12, og dato i 3-er posisjon. Dessuten med 5-minuttersindekser og minuttmarkeringer langs kanten mot bezelen. Viserne er kraftige og hvite, som gir en ypperlig kontrast mot den matte skiven - og dermed super lesbarhet. Sekundviseren har en rød tupp, som gir akkurat bittelitt farge til klokken. Da denne klokken har mekanisk alarm, har den som vanlig på JLC sine mekaniske alarmklokke en dreibar "senter-skive". Denne innerste skiven er helt svart, mens resten av skiven er en ørliten tanke lysere. Teksten på skiven er nydelig påført, og følger med den innerste skiven når man stiller alarmen.
Alarmen stilles altså ved å rotere den innerste skiven, slik at trekant-markøren (kl 6 i normalposisjon), peker på den tiden man vil at alarmen skal gå av.
Lumen på klokken er meget bra! Kanskje ikke like kraftig som det beste fra Panerai og Omega, men den varer hele natten, og overgår greit Rolex-lume.
Vis vedlegg 69238

Urverk
Jeg er ikke noe spesialist på urverk, men denne klokken har JLC's kaliber 956, med aner tilbake til det originale JLC Memovox fra 1950. Urverket har to kroner, begge med en fiks kronelås. "Kransen" på kronen kan vris 180 grader for å åpne og låse kronen. Dette er markert på kransen med rød markering opp når kronen er ulåst, og hvit markering når kronen er låst. Så det er lett å se om kronen er låst eller åpen. Denne kronenlåsen er genial og svært enkel og behagelig i bruk. Den nederste kronen er en vanlig krone som brukes til å opptrekk og å stille tiden. Den øverste kronen brukes til å trekke opp alarmen, samt å stille dato og å stille alarm-tidspunkt. Det fungerer faktik helt greit å stille og trekke opp alarmen med klokken på hånden. Jeg har stor glede av å bruke alarmen for å huske små gjøremål i hverdagen :) Og alarmlyden er fantastisk! Høres akkurat ut som en god gammeldags nattbordsvekkerklokke, dog i litt mindre format. Men en skikkelig, klar og tydelig mekanisk ringing. Ikke til å overhøre!
Vis vedlegg 69260
Her ser vi kronene i opplåst posisjon, markert med rødt. Og vi ser også hvordan teksten på krone-"låsene" beskriver hvilken vei man skal skru for å justere alarm (nedover), eller dato (oppover).

Rem
Modellen finnes med flere ulike remmer. Min kommer på en gummirem, og en NATO følger også med. Dessuten følger det med en skinn/nylonrem. Gummiremmen synes jeg er usedvanlig bra! Jeg føler den er mer behagelig enn f.eks Panerai sin. Muligens på grunn av "trekkspill"-utformingen :) Det gjør at jeg kan ha den litt stramt, uten at det blir ubehaglig. Samtidig sitter klokken som et skudd, og med sin lave vekt oppleves den (svakt overdrevet) som en del av armen ;).
Vis vedlegg 69239
Natoen har jeg lest omtalt som den beste på markedet. Jeg har aldri vært noen stor fan av klokker på NATO, særlig pga de bygger så mye i høyden. Men i det siste har jeg brukt Tidssonens egen "DeLux"-NATO, en skinn-nato fra Bulang & Son, samt at jeg har brukt den originale Omega-NATO-en som hører til Speedy Tuesday. I dette selskapet vil jeg si meg enig med dem som mener NATO-en fra JLC er den beste på markedet! Den er usedvanlig myk, samt at den har en spesiell utforming som gjør at man får enkel og ikke får dobbel rem under klokken, så den bygger ikke så mye i høyden som en vanlig NATO. Dessuten har den jo en nydelig JLC-spenne, som også bidrar til å heve den opplevde kvaliteten. Men forøvrig vil jeg slå et slag for tidssonens "De-Lux"-NATO, som jeg synes er den nest-beste på markedet :)
Skinn-remmen, også den fra JLC, har jeg bare så vidt brukt. Den kjennes selvfølgelig å være i super kvalitet, og med god, om ikke perfekt tilpasning til kassen (Finnes en liten glipe mellom rem og kasse). Den smalner litt til 20 mm ved spennen, og den er det "netteste" og mest "dressy" alternativet til denne klokken.
Vis vedlegg 69246

Innpakning
Klokken kommer i en kraftig boks, som kler den røffe klokken! Det mest spesielle med boksen er en egen plass til remmer. Veldig elegant utført, med et elegant utført "lokk", med en plakett med teksten "MASTER COMPRESSOR" osv.. Inni puten som klokken sitter fastspent på når den er i boksen finner vi et verktøy for skifte av rem.
Vis vedlegg 69230

Konklusjon
Dette er en røff diver som mener alvor. Bill Clinton har brukt den til dress, og det går vel an, selv om den passer bedre ute i felten. Klokken gir et solid inntrykk, der alt er praktisk fokusert: kroner, bezel og gummirem - alt meget solid og praktisk i bruk. Man kan vel diskutere hvor praktisk det er med alarm på en slik klokke, men at den fungerer godt og er enkel i bruk er det ingen tvil om. Og ikke minst bidrar den til designet med de to kronene, som er en viktig del av modellens "personlighet". Størrelsen på 44mm mener jeg er perfekt til en klokke som dette. Dette er ikke en typisk klokke som skal smyge seg under mansjetten. Når det er sagt, så bygger den jo faktisk bare 12mm i høyden, så ingen umulighet. Bærekomforten er den beste jeg har opplevd på en 44mm. Det skyldes nok både lav vekt og en meget bra gummirem! Forøvrig synes jeg finishen på klokken er meget bra, og jeg liker designet. Om jeg skal trekke for noe må det først og fremst være driftsreserve på bare 45 timer. Ikke spesielt dårlig, men jeg kunne gjerne ønsket meg 70 timer :). Men alt i alt en praktisk og stilig dykker med markant "personlighet" som skiller seg fra mengden!

Pluss:
Design, bærekomfort, finish, lume, alarmfunksjon, originalitet, kassens motstandsdyktighet mot riper.

Minus:
Bittelitt slark når bezel er i posisjon (men bezel-bevegelsen ved vridning er fremragende).
Ikke perfekt tilpasning mellom skinnrem og kasse.
Bare 45 timer driftsreserve.

Spesifikasjoner:
Modellnummer: 183T670
Verk: JLC inhouse caliber 956
Gangreserve: 45 timer
Kassediameter: 44 mm uten krone
Kassetykkelse: 12 mm
Avstand mellom lugs: 23 mm
WR: 30 ATM / 300m
Komplikasjoner: Alarm, dato, låsbare kroner.
Vis vedlegg 69251
Vis vedlegg 69247 Vis vedlegg 69248 Vis vedlegg 69249 Vis vedlegg 69250 Vis vedlegg 69242 Vis vedlegg 69241 Vis vedlegg 69240
Flott review,takk ;)