Isle of Man / Classic Racing

Medlem
10. sep. 2009
Innlegg
710
Jeg har inntrykk av at det er flere blandingsmisbrukere av ny og gammel mekanikk her inne, så jeg deler en heftig filmsnutt jeg fant i søken etter inspirasjon til et nytt prosjekt jeg går svanger med:

Jeg vurderer seriøst å selge unna litt på klokkefronten for å legitimere (for min interne finansrådgiver) småsatsing på Classic Racing på motorsykkel. Jeg er med i et verkstedkollektiv hvor flere av de andre skrotnissene kjører løp mens mine sykler kun beveger seg på offentlig vei (med de fartsbøtene og avgiftene det innebærer). For å holde budsjettet og mine amatørlemmer intakte er planen å starte i pre-48 serien. Jeg innbiller meg at det går noe langsommere enn de modernere klassene, så får det heller være at man har stiv bakramme og praktisk talt ingen bremser. Fyren på klippet under viser at det ikke nødvendigvis går langsomt på en urgammel ensylindret mc mellom steingjerder på humpte veier, forutsatt at man har baller av uran-anriket titan:

Kjøringen begynner på 01:00.Heftig forbikjøring på 07:45, 08:35 og 09:20

http://www.youtube.com/watch?v=1t0tbzQTo78&feature=related

(Dere får unnskylde linken - jeg forstår enda ikke hvordan man limer inn video i posten)
 
Helt rå video.. Skjønner ikke hvordan noen har baller til den banen der.. Eller ringen på MC for den saks skyld.. Jeg kunne godt tenke meg å tatt noen runder på dem selv, men kun i bil...
 
Folk er gærne.

For å lime inn videoer er det et lite ikon som ser ut som en del av en filmrull, det er noe blått på den. Klikk på den og lim inn linken til Youtube-videoen.

[video=youtube;1t0tbzQTo78]http://www.youtube.com/watch?v=1t0tbzQTo78[/video]

Et annet morsomt triks er å slenge på ?t=8m45s på slutten av linken, da kan linke direkte til en hårete forbikjøring.
 
Det er tøft å se gutter som kan det.
Fikk brått lyst på sykkel igjen merker jeg.:mad:
 
Kult!! Jeg så også en video derfra i dag, med helsprekkene kjøring :O
[video=youtube;AxHzwWndtvk]http://www.youtube.com/watch?v=AxHzwWndtvk&feature=share[/video]
 
Det er få som er galere enn TT-deltagere, og selvsagt må det gå som linken under viser. Det er artig å se på galskapen, men etter min mening ikke så spennende som motorsport, i og med at de med minst intelligens eller størst dødsønske vinner (+ skills selvsagt, men det er mer en konsentrasjons- og huskeøvelse enn sykkelhåndtering pga banens omfang). De kjører med rimelig stor margin, det må de jo, ellers ville de jo stryke med i hopetall hele tiden. De fleste av legendene ligger under torva. Racing under trygge forhold derimot er mye mer ekstremt kjøremessig, hele tiden på en knivsegg. Dessverre er ingenting helt trygt, noe Simoncelli nylig ble et eksempel på.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Snaefell_Mountain_Course_fatal_accidents
 
Jeg skjønner ikke at de tør. Det er ikke rart det går med noen stadig vekk...
 
Nürburgring og Isle of Man TT står på "to-do" listen min:) Steder alle motorinteresserte bør ha besøkt.
 
Fyren på klippet under viser at det ikke nødvendigvis går langsomt på en urgammel ensylindret mc mellom steingjerder på humpte veier, forutsatt at man har baller av uran-anriket titan:

Vel, jeg hadde ikke sett for meg at han så slik ut:
Skjermbilde2011-11-03kl230442.png


... men dette er altså piloten i klippet ditt. Intervju under. Fin type!
http://www.youtube.com/watch?v=tezt2V2VxoU
 
Dette er ikke Isle of Man, men du nevner ringen og da har jeg noe å komme med. http://www.gaskrank.tv/tv/motorrad-fun/nrburgring-nordschleife-katzi--1998.htm Søskenbarnet mitt som filmer, kompisen hans kjører forran :cool:

Stilig film. Var der nede for å se ADAC24-løpet for et par år siden. Bodde da i gjestehuset til han som hadde runderekordene på motorsykkel helt fram til han falt av og knuste hoften. Fikk sett en del artige videoer og hørt litt historier da.. ;)
 
@dafho: Søskenbarnet ditt er ikke særlig skvetten!

Jeg har nå endret brukerprofil slik at jeg kan legge inn video (selvforklarende så lenge man ikke kun har hurtigsvar-profil) og feirer dette med å legge inn presentasjonen av Matchlessen som de kjører på i videoen. Fantastisk maskin:
[video=youtube_share;wte_S5NgHBA]http://youtu.be/wte_S5NgHBA[/video]
 
Min far er fra Isle of Man så jeg har fått æren av å bevitne løpet et par ganger. Selv om jeg da var for ung til å verdsette det og lydene heller førte til tårer i øykroken enn kiling i brystkassa.

For de som er videre interesserte i TT vil jeg anbefalle og sjekke ut TT3D, en fantastisk dokumentar hvor de følger et par av favorittene gjennom hele uken med løp. One to watch...virkelig
 
Min far er fra Isle of Man så jeg har fått æren av å bevitne løpet et par ganger. Selv om jeg da var for ung til å verdsette det og lydene heller førte til tårer i øykroken enn kiling i brystkassa.

For de som er videre interesserte i TT vil jeg anbefalle og sjekke ut TT3D, en fantastisk dokumentar hvor de følger et par av favorittene gjennom hele uken med løp. One to watch...virkelig

Takk for tips. Gleder meg til å se den!