Forsikre utenlandsk klokke?

Da er det nesten som en norsksolgt klokke. Du må bare fremlegge takst eller begge kvitteringer. Enkelte forhandlere krever å se MVA-kvittering for å utstede takst.
 
Redigert:
Gjensidige som jeg har mine i, ønsket se mva/kvittering/full papirmølle, så gjelder ha ting i orden.

Overaskende mange selskaper vil ikke ta i klokker generelt.
 
Hvordan kan de ikke "ta i klokker". Forsikringsselskapene ringer jo i hytt og pine og maser om at man skal skifte selskap. Skal de ha hus, innbo, et par biler, reise og personforsikringer for hele husstanden får de jaggu ta klokkene og eventuelt andre verdigjenstander ogsåo_O
 
  • Liker
Reaksjoner: Loevhagen
Har aldri opplevd at det er blitt spurt om mva når man skal forsikre en klokke. De fleste selskap ber om takst eller verdivurdering om ikke kvittering foreligger. Dette da gjerne om forsikringssummen er over f.eks 50.000kr, og skal da være av norsk takstmann.
 
Det er hovedsaklig klokker over 100 og 150.00 det virker som flere selskap ikke ville ta i, har endel venner i bransjen og f.eks. nemi nekter alt over 100.
 
Bare husk at flere selskaper har en nokså kjedelig erstatningsbegrensning i sine vilkår; kan ikke MVA-kvittering fremlegges begrenses erstatningen til den verdien som avgiftsfritt kan innføres. Da hjelper det lite med kvittering fra utenlandsk AD eller takstpapirer....