Trukket Aventi A11 Pure Sapphire NY PRIS

Medlem
10. feb. 2015
Innlegg
9
Sted
2849 Kapp
Etter ventetid på nærmere et år har jeg endelig fått denne klokken i posten. Jeg må innrømme først som sist at jeg burde sjekket størrelsen bedre før jeg bestilte. Dette er en relativt stor klokke, dessverre for stor for meg og legges derfor umiddelbart ut for salg. For de som liker unboxing bilder så har jeg pakket opp og ned og opp igjen(!)

Før jeg avslører grunnen til et kjøp av en luksusklokke fra et nytt merke så la meg fortelle en kort historie. Jeg har flere ganger vært innom Bjerke i Oslo, i begge avdelinger og kikket på interessante klokker og stort sett møtt god service. Og først i fjor sommer var jeg innom Bjerke på Karl Johan og tenkte at jeg faktisk kanskje skulle kjøpe noe. Jeg har flere ganger vurdert å kjøpe en sub fra Rolex. Etter å ha spasert gjennom den slitsomme svingdøren pratet jeg litt med en av de ansatte. Jeg fikk raskt en påminnelse om at mange klokker fra Rolex ikke var tilgjengelige og at det kunne lønne seg å kjøpe en entry level klokke først, for å “komme i gang”. Jeg er klar over at dette er smart markedsføring og noe markedet kanskje har vendt seg til, men for min del er det kjedelig å gjentatte ganger bli møtt med et forsøk på eksklusivitet, i stedet for en hyggelig prat som kunne ført til et salg. Jeg mistet raskt interessen og tenkte at jeg ikke gidder å gå for et etablert merke som Rolex, men heller vil prøve å finne noe som er nytt, spennende og tilgjengelig. For min del var dette en av flere lignende erfaringer og jeg mener at Bjerke gjerne kan jobbe litt med servicen sin.

Bare noen dager etter oppdaget jeg AVENTI, (https://aventi.com/ et relativt nytt merke som faktisk produserer klokker i luksus sjiktet, med materialer man vanligvis finner i langt dyrere klokker. Hvordan i all verden klarer de det? Noe av forklaringen er nok at de kun eksisterer på nett, uten egne fysiske butikker og de har heller ikke klokkene sine i fysiske klokkebutikker tilhørende andre merker eller kjeder. En annen forklaring er eksklusive avtaler med etablerte firmaer i klokkeverden.

Jeg ringte deres Concierge service i Australia (les onlinebutikk) og snakket med en av grunnleggerne, Ryan Radford, som fortalte mer om AVENTI. De ønsker kort sagt å produsere luksusklokker til priser som folk kan ha råd til. På vegen er de transparente om egne kostnader og samarbeidspartnere. Og de kutter kostnader ved å kun eksistere på nett. Utrolig nok samarbeider de med eliten når det gjelder utvikling av blant annet tourbillon. Da jeg bestilte klokken var ikke dette informasjon som var tilgjengelig på nettsiden deres, men i dag er nettsiden i anledning deres etterfølgende modell oppdatert som følger:

Our openwork tourbillon is built on the shoulders of giants. A tourbillon more efficient and robust than ever before. We didn’t build this movement alone; we partnered with pillars of accuracy and watchmaking with centuries of experience. Masters in the heart of Switzerland crafted every component of this engine. Our partners include companies such as; Atokolpa, Generale Ressorts and TEC Ebauches, the same companies who have worked with Audemars Piguet, Richard Mille and now Aventi.

Grunnet forsinkelser pga Covid fikk jeg klokken først nå. Så hvilke materialer er det snakk om? Klokkehuset og glasset er laget av pure sapphire crystal, som for kjennere er det mest kostbare, hardeste og gjennomsiktige materialet som finnes. Syv lag coating på hver side av selve glasset sørger for optimal gjennomsiktighet. Å skape den spesielle formen på kassen tar hundrevis av timer pr. kasse.

https://aventi.com/pages/collections?collection=sapphire

Jeg finner klokkeprodusenter generelt ganske konservative, samtidig som historien om klokker alltid handler om utvikling. Richard Milles Tourbillion 001 var revolusjonerende i 2001 når det gjaldt både form, materialer og pris og ble en moderne klassiker. Kan AVENTI plasseres i det samme nyskapende sjiktet? Klokkenerdene fra anerkjente Watchfinder mener svaret er ja.


Det ligger for tiden èn tilsvarende klokke fra AVENTI på Chrono24.com med en pris før frakt og mva på 70.687.-

I utgangspunktet ønsker jeg et rent salg og jeg legger meg litt under prisen på Chrono24 på 60.000.-

Jeg har kun gode referanser her på tidssonen og på Finn og ønsker betaling på konto før overlevering. Jeg spanderer levering med DHL eller tilsvarende over natt. Det finnes noen svært få klokker som jeg kan tenke meg for tiden, så det er mulig med et bytte og penger opp eller ned om du har en av disse modellene med særpreg.

En av Tag Heuer Monaco modellene med blå skive, som denne:

https://www.tagheuer.com/no/en/time...calibre-heuer02-automatic/CBL2111.FC6453.html

En av Autobahn modellene fra Nomos, som denne:

https://www.chrono24.no/nomos/nomos...-silver-dial-410mm-mens-watch--id10126673.htm

En Panerai, 42 mm, som denne:

https://www.tidssonen.no/forum/threads/panerai-submersible-42mm-carbotech.68422/

BLANCPAIN, Fifty Fathoms, Bathyscaphe, som denne:

https://www.urmaker-bjerke.no/butikk/kolleksjoner/dykkerur-1/blancpain-fifty-fathoms-bathyscape/

Jaeger-LeCoultre Master Compressor, som denne:

https://www.chrono24.no/jaegerlecou...e-w-alarm-ltd-valentino-rossi--id25306504.htm


CASE, AVENTI A 11


100% Pure Sapphire Crystal

Dimensions

Length 55.5 X Width 48.5mm

Case Thickness

13 mm

Purity

99.9996%

Hardness

8.5-9 MoH

Density

92.80%

Anti-Reflective Coating

7x each side

Crown

6mm

Water resistance

5ATM

72 Hours power reserve


NY PRIS 60.000 NOK

Vis vedlegg 304661

Vis vedlegg 304662



Vis vedlegg 304664

b (2).jpg


b (4).jpg


Tung og massiv klokkeboks

b (3).jpg


b (5).jpg


c (1).jpg


Med plasten fortsatt på

c (2).jpg


Med plasten fortsatt på

c (3).jpg


Med plasten fortsatt på

d.jpg


Med plasten fortsatt på. Buckle

e (1).jpg


Med plasten fortsatt på

e (2).jpg


Høyde 13 mm

e (3).jpg


Krone kl. 12

e (4).jpg


Krone kl. 12



c (1).jpg
c (3).jpg
e (2).jpg
e (6).jpg


For stor for min del, måler 16 cm rundt håndleddet
 

Vedlegg

  • e (5).jpg
    e (5).jpg
    118,6 KB · Visninger: 0
Redigert: