Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

Japanerne satser på Prospex-linjen med årets Basel-lanseringer.

Det er ikke alle merker som har gode år – hvert år. Når man derimot beveger seg mot standen til Seiko vet man hvertfall at det i det minste er noe kult i vente. Det skulle bare mangle med tanke på den enorme mengden nye referanser som årlig pumpes ut fra det gigantiske Japanske selskapet.

Du kan allerede lese om relanseringen av 6105-8110 her.

Dette året var intet unntak og vi fikk se en haug med nye referanser på tvers av tilnærmet samtlige kolleksjoner. For å ikke overvelde deg som leser helt har jeg plukket ut et par favoritter. Først ut er «Arnie», klokken Schwarzenegger brukte i filmene «Commando» (1985) og «Predator» (1987).

Arnie: Relansert som SNJ025P1.

Relanseringen skiller seg fra originalen fra 1983 ved bruk av Solar-urverk, hvor gamlingen var pur kvarts. Kassen måler grådige 47.8 mm og er vannresistent ned til 200 meter. I tillegg til den sorte modellen ovenfor kommer SNJ025P1 i en PADI-utførelse med pepsibezel.

Fra gigantisk dykkerklokke til raffinert eleganse: Grand Seiko SBGK002. Dette vidunderet i 18 karats roségull tilkommer Elegance Collection og er limitert til 150 eksemplarer.

Magisk rød: Grand Seiko SBGK002.

Skiven på dette uret er ett lite stykke kunst i seg selv. Den dype burgunderrøde urskiven er laget med Urushi-lakkering. Dette er en håndmalingsteknikk som gir skiven et helt spesielt uttrykk og vær skive vil være unik og gjort av én enkelt håndtverker: Japaneren Isshu Tamura.

På innsiden tikker et helt nytt manuelt kailber fra Grand Seiko: 9S63 – det første på 8 år. Dette urverket har små sekunder plasser ved kokken 9 og kraftreserveindikator ved klokken 3. Gangreserven er på 72 timer.

Er det én klokke undertegnede gjerne skulle tatt med seg hjem fra Basel-messen er det SBGK002. Utvilsomt.

Sumo: Her i MDG-vennlig fargekombinasjon (helgrønn). Den sedvanlige sorte utgaven beholdes også.

Nok en folkefavoritt kommer i halvveis ny drakt i år. Denne gangen Sumo, i en smakfull grønn utgave (SPB103J1) og sort. Dette er første gang referansen får en oppgradering på hele 12 år.

Nyheten bringer i all hovedsak nytt uverk i form av 6R35 (med 70 timer gangreserve). I stedet for Seikos «hardlex» har Sumoen nå også safirglass foran. Prisen er 850 euro. Dette er et herlig flott ur.

Wannabe Landmaster: Nye Prospex Automatic Field Watch. Referanse SRPD31K1 i brunt, SRPD32K1 i grønt og SRPD33K1 i sort.

Nestemann er enda en sålklump i Prospex-serien: Automatic Field Watch (noen må hjelpe Seiko med navnene snart). Med kronen plassert ved klokken 2 og 4, en spesiell kronebeskytter og roterende innerbezel med himmelretninger fremstår denne nyheten som en raring. Likevel funker det på ett eller annet vis – i klassisk Seiko-stil.

I likhet med den nye Sumoen har denne også 6R35-urverket og er vannresistent ned til 200 meter. Kassen måler 43 mm. Norsk pris vil sannsynligvis ende på rundt 5.000 kroner.

Porselen: Nye Seiko Presage med Arita proselensskive.

Som nye tilskudd i Presage-serien er to ur med porselensskive håndlaget med den tradisjonelle Arita-metoden, hvilket gir urskiven er unik dybde og karakter. Kassen på 40.5 mm er kjent for de som tidligere har hatt ur i denne serien, toppet med safirglass både foran og bak.

Den billigste modellen, med tid og dato, kommer med samme urverk som de to ovennevnte: 6R35. Ref. SPB093, utgaven med gangreserveindikator, er utstyrt med 6R27, som har datoindikator ved kl. 6. Safirglass foran og bak. Begge er vannresistente til 100 meter under havoverflaten – sånn i tilfelle om skulle velge å dykke litt med ditt dressur.

SPB093 og SPB095 vil være tilgjengelige i løpet av september. Mer informasjon finner du på Seikos egen sider her.

Støtte Tidssonen?
Tidssonen tror ikke på betalingsmurer, men på frivillig støtte fra de som har glede av nettstedet. Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her.


Ingen kommentarer

Kommentarfeltet er stengt