Leses nå
En kveld med Grand Seiko

En kveld med Grand Seiko

Trivelige folk, flotte omgivelser og et herlig utvalg klokker fra Grand Seiko (samt noko attåt).

Fredag forrige uke hadde vi gleden av å være medvert da Grand Seiko tok turen til Norge. Rundt 100 gjester tok turen til vakre Chitra House på Fornebu, for et sjeldent nært innblikk i det japanske klokkemerket som i år fyller 60.

Etter en velkomst fra undertegnede, gikk mikrofonen videre til Bjørn Bergh for en kort presentasjon av Grand Seiko. Bergh er daglig leder for distribusjonsselskapet Optura, som i flere tiår har representert Seiko Watch Corporation i det nordiske markedet. Faktisk var det Optura som i 1970 introduserte Seiko i det norske markedet.

Satoshi Hiraga demonstrerer forskjellen mellom en konvensjonell spiral og en spiral av Seikos SPRON.

Kveldens hovedattraksjon var imidlertid urmaker-demontrasjonene med mesterurmakeren Satoshi Hiraga. En komplett montering av kaliber 9S86 (Grand Seikos helmekaniske urverk med GMT-komplikasjon) ble foretatt på storskjerm. Som Chief Watchmaker for kaliber 9S-familien, visste Hiraga definitivt hva han holdt på med. Egentlig så det hele nesten litt for lett ut – men vanskelighetsgraden kom til uttrykk da en heldig (eller uheldig) fra salen fikk prøve seg på samme operasjoner.

Etter en pause med litt Japan-inspirerte forfriskninger, tok Nicolai Giil – Tidssonens eminente podcast-vert – over mikrofonen som ordstyrer for en liten paneldiskusjon og Q&A. Grand Seiko stilte med Takao Chiba, som er merkets salgssjef for vår del av verden. Bjørn Bergh og undertegnede tok plass i de resterende to stolene på scenen.


ANNONSE


Under aftenen var det lagt opp til gode muligheter til å gå tett på Seikos klokker. I første etasje var det utstilt et utvalg Seiko Prospex, «nye» Prospex LX og Presage. Opp trappen var det Grand Seiko som regjerte – med noen uhyre luksuriøse og sjeldne innslag fra Credor.

Credor Minute Repeater, Sonnerie, Eichi II og Grand Seiko 8 Days.

Både Minute Repeater, Sonnerie og Eichi hadde funnet veien til Norge. Det hadde også Grand Seiko 8 Days, som i likhet med de eksklusive Credor-modellene blir finisjert og montert i Seikos «Micro Artist Studio». Dette er klokker man sjelden ser i det fri, og som produseres i et svært begrenset antall per år. For modellene som var utstilt startet prisene rett nord for 400.000 kroner, og strakk seg til godt over 3 millioner kroner.

Klokkegleden er ofte størst når man er flere, og vi i Tidssonen retter en stor takk til alle som tok seg tid til å stille på arrangementet vårt! Samtidig vil vi takke Grand Seiko, Optura, Urmaker Christensen, Creative Mill, Chitra House og Lexus Oslo, for et produktivt og smidig samarbeid – verdt en gjentakelse.


ANNONSE