Leses nå
Delma lanserer Cayman Field Automatic

Delma lanserer Cayman Field Automatic

Ny mekanisk barsking med en tilgjengelig pris.

Har du ikke hørt om klokkemerket Delma er du trolig ikke alene. Det sveitsiske selskapet ble etablert av brødrene Albert og Alfred Gilomen i 1924, og er den dag i dag et familieeid foretak. Riktignok er det snakk om en annen familie, som kom inn på eiersiden i 1966.

Delma opererer i den tett befolkede mellomklassen, hvor majoriteten av klokkene koster fra litt under 10.000 kroner til litt over det tredoble. Tross at du neppe har sett klokkene i norske butikkvinduer, er merket faktisk representert hos nettbutikken Swiss Time.

Cayman Field Automatic

Delma Cayman Field Automatic. Bilder: Delma

Delma Cayman Field Automatic er den nyeste klokken fra det Lengnau-baserte merket. Modellen fremstår som en «no bullshit» feltklokke med slektskap til merkets Cayman dykkerklokker, som ble introdusert i 2019.

Kassen av rustfritt stål måler 42 mm i diameter, og har en fasong som (uten øvrig sammenligning) kan minne litt om Blancpain Bathyscaphe. Vi snakker skarpe linjer og en stor lett betjenelig krone. Bezelen byr på hel minuttskala, som kan brukes til tidtaking av store og små begivenheter.


ANNONSE


Grønn lume på tallskive, visere og bezel. Bilder: Delma

Urskiven smaker av militær feltklokke med både 12- og 24-timers skala. Fremfor kremgul «fauxtina» har Delma gått for en tydelig grønn lume, som kler klokken godt. Sammen med de orange detaljene får skiven akkurat nok særpreg til å skille seg litt ut fra mengden.

Cayman Field Automatic drives av et Sellita SW 200, som ikke akkurat kan sies å være overraskende i denne prisklassen. Overraskende er imidlertid vannresistensen, som er oppgit til hele 500 meter. I tråd med gode egenskaper i det våte element, leveres modellen ikke med lærrem. Derimot kan man velge mellom gummi, tekstil eller milanese av rustfritt stål.

Førsteinntrykk

La meg innrømme det først som sist – Delma har aldri vært et merke som har pirret min nysgjerrighet. Tross andre klokkemediers snakk om god kvalitet til en fornuftig pris, har jeg opplevd designene som litt anonyme, uinspirerte og tidvis klumsete.

Delma Cayman Field Automatic er en positiv overraskelse, hvor både design, spesifikasjoner og pris utgjør et attraktiv pakke. En ukomplisert klokke med nok særpreg til å skille seg ut fra konkurrentene i samme prisklasse.

Ja, takk Delma. Mer av dette.

Fakta og pris

Delma Cayman Field Automatic

Diameter: 42 mm
Tykkelse: 13,2 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Matt svart
Glass: Safirglass, buet
Vannresistens: 500 m
Rem / lenke: Svart gummirem / beige tekstilrem / rustfritt stål milanese

Urverk: Sellita SW 200
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: ca. 38 t

Tilgjengelighet: April 2021
Veiledende pris: 990 sveitsiske franc (rem) / 1.150 sveitsiske franc (lenke)

Mer informasjon er tilgjengelig på delma.ch.


ANNONSE