Leses nå
Certina lanserer ny modell i samarbeid med Sea Turtle Conservancy

Certina lanserer ny modell i samarbeid med Sea Turtle Conservancy

  • Certina DS-2 Turning Bezel Sea Turtle Conservancy kombinerer vintage-stil med moderne mekanikk og veldedighet.
  • I tillegg til spesialmodellen slippes også to stålversjoner i svart eller blått.
  • Klokkene er tilgjengelige denne måneden og veiledende pris starter fra 11.000 kroner.

Siden 2017 har Certina støttet den ideelle organisasjonen Sea Turtle Conservancy (STC) og deres arbeid for bevaring av havskilpaddene og deres naturlige habitat i Karibia. Ikke helt uventet har samarbeidet resultert i flere spesialmodeller, hvor deler av inntektene fra salget har gått til STC.

I fjor gjorde Certina en vri på den eksisterende dykkermodellen DS Super PH500M, som for anledningen ble gitt en frisk fargepalett i blått og oransje. For årets STC-klokke har det sveitsiske merket valgt en annen fremgangsmåte, og lanserer like så godt en helt ny modell.

Retro i titan

Certina DS-2 Turning Bezel Sea Turtle Conservancy.

DS-2 Turning Bezel Sea Turtle Conservancy er tydelig inspirert av 1960-tallets linjer og former. Certina insisterer på å kalle kasseformen for tonneau, men andre vil nok kalle det en puteformet. Langt mer vesentlig er det at kassen er laget av titan – et materiale som var nokså eksotisk i klokkeindustrien godt ut i 1980-årene.

Certina markedsfører ikke DS-2 Turning Bezel som en dykkerklokke, men med både dykkerbezel og 200 meters vannresistens er det snakk om en kapabel modell.


ANNONSE


Målene er oppgitt til 42 x 41 mm, mens tykkelsen er på 11,7 mm. Safirglass er å finne på begge sider av kassen, og vinduet inn til urverket er dekorert med den turkise logoen til STC. Samme farge går igjen på sekundviseren, og i stripen på tekstilremmen. Sistnevnte er laget av #tide ocean material, som er fremstilt fra resirkulert havplast.

Kassen er laget av titan og har en vintage-inspirert fasong.

Urverket på innsiden av kassen er et ETA Powermatic 80.611, som er utstyrt med antimagnetisk Nivachron balansefjær og har en gangreserve på 80 timer.

To varianter i stål

I tillegg til spesialversjonen for Sea Turtle Conservancy, slipper Certina også to alternative stålversjoner. Her erstattes den matte svarte tallskiven med gråsvart eller blå skive, kombinert med matchende bezel.

Disse to referansene leveres på stållene, men kommer også med lærrem eller tekstilrem i pakken. Lenken er utstyrt med Certinas hurtigskift-system, som er basert på spesielle baretter med to små hendler.

DS-2 Turning Bezel Sea Turtle Conservancy i titan er priset til 11.000 kroner, mens de to stålversjonene med lenke og ekstra rem har fått en veiledende pris på 11.800 kroner.

I følge Certina skal alle variantene være tilgjengelige allerede denne måneden.


ANNONSE